Clicky

Stichting Naar House 25 jaar!

Copyright Omroep Zuidplas

Door de jaren heen is de Nieuwerkerkse Stichting Naar House een begrip geworden voor feestgangers. Al ruim 25 jaar zijn ze er welkom voor een warme plek in de bus, koffie en een goed gesprek.

Ook bij winkelcentra zijn de bussen wekelijks te vinden. Ondertussen is het wel duidelijk dat Nederland een zendingsland is geworden. Evangelisten vanuit diverse landen worden geroepen om te evangeliseren in Nederland. Veel ouders zijn nog opgevoed met de Bijbel, maar hebben het geloof vaarwel gezegd. Daardoor zijn veel jongeren onwetend, en kennen Jezus Christus alleen maar als vloek.
 
"Toch missen jongeren iets. Ze zijn op zoek naar zingeving, spiritualiteit en verdieping van het leven. Ook vraagt de maatschappij veel van hen, en zijn er weinig mensen die echt naar hen luisteren. Dat zijn de jongeren die Stichting Naar House vaak ontmoet bij muziekevenementen en festivals. Al 25 jaar mogen we er zijn voor jongeren, en naar hen luisteren. En het mooiste is dat we in die zoektocht en druk van de maatschappij het Evangelie mogen brengen. Alleen al de tekst die zo zichtbaar boven de ingang van één van de bussen staat, raakt de kern: Jezus zegt, komt allen tot Mij en Ik zal u rust geven.’, aldus Niels Verdouw.  
 
De afgelopen 25 jaar is er veel gebeurd bij Stichting Naar House. Er zijn moeilijke momenten geweest, maar ook veel momenten waar Gods hand zichtbaar in is. In die jaren zijn we als stichting gegroeid naar een landelijke stichting, met 350 vrijwilligers, 4 bussen die verdeeld zijn over meer dan 30 werkgroepen. "De boodschap is al die jaren niet veranderd, ook al is de toon wel veranderd. Waar eerst de nadruk lag op geestelijke strijd, ligt de nadruk nu bij het verlossende werk van de Jezus Christus. Want om de duisternis te herkennen, moet je eerst het Licht gezien hebben! Dat Stichting Naar House al zolang bestaat is vooral te danken aan de vele bidders, die het werk al jaren meenemen in hun gebed."

Wilco Steenbergen: ‘We geloven echt dat gebed de basis is van het werk van de stichting. Daarnaast zijn we afhankelijk van de financiële gaven van de mensen die ons een warm hart toedragen. Ook hen zijn we dankbaar voor de steun die ze ons gegeven hebben.’  Zie link: https://www.youtube.com/watch?v=ktsn1lofuh4&t=1s

Zie ook de artikelen:
20 jaar Naar House! (video)
Naar House bij omroep Zuidplas (audio)