Clicky

Constructif nieuwe aannemer verbouwing Capels gemeentehuis

Copyright Omroep Zuidplas

Het college van Capelle heeft deze week besloten aannemersbedrijf Constructif de voortzetting van de verbouwing van het gemeentehuis te gunnen. 

Constructif uit Dordrecht levert de begane grond van het verbouwde gemeentehuis voor de zomervakantie van 2019 op.

Verantwoordelijk wethouder Nico van Veen: “We zijn blij dat Constructif de verbouwingswerkzaamheden verder oppakt nadat we op 1 juni 2018 de samenwerking met de vorige aannemer hebben moeten stoppen. Het is heel vervelend dat we uit de oorspronkelijke planning lopen, maar straks beschikken we over een gemeentehuis met raadszaal en vergaderfaciliteiten dat helemaal van deze tijd is. Ik heb alle vertrouwen in deze aannemer.”

Gemeentehuis weer van deze tijd
De verschillende publieksruimten in het gemeentehuis van Capelle zijn na vele jaren intensief gebruik sterk verouderd. ICT voorzieningen zijn niet meer van deze tijd en de werk- en ontvangstruimtes op de begane grond en de eerste etage zijn ongeschikt voor flexibel gebruik. Nico van Veen: “Met name de publieksruimtes waar Capellenaren, partners en de gemeente elkaar kunnen ontmoeten zijn nu verouderd. In dit verbouwde deel kunnen we straks iedereen gastvrij ontvangen, presentaties geven en flexibel en efficiënt ons werk voor de Capellenaar doen. Dit past uitstekend bij de ambitie van de gemeenteraad en het college om met inwoners en partners te werken aan de opgaven in de stad.” Samen met partners als Havensteder, RET en Wereldhave investeert Capelle in het centrum van de stad. “Het verbouwde gemeentehuis krijgt een aantrekkelijk publieksgedeelte met een entree die aansluit op het Stadsplein”, aldus de wethouder.

Nieuwe raadszaal
Het verbouwde gemeentehuis krijgt voor de zomer ook een multifunctionele raadzaal waar behalve gemeenteraadsvergaderingen ook kan worden getrouwd en waar bewonersbijeenkomsten kunnen worden gehouden. Daarnaast krijgt het gemeentehuis diverse vergaderzalen, een vernieuwde receptieruimte en een bedrijfsrestaurant die ook gebruikt kan worden als ontvangstruimte.