Clicky

Feest voor start bouw rond De Brink Moordrecht

Copyright Omroep Zuidplas

Gisteren(woensdag, red.) was het gezellig druk in nieuwbouwwijk De Brinkhorst. De aannemer, ontwikkelaar, stedenbouwkundige én kopers hadden wat te vieren. Daarbij kwamen ze samen om de inrichting van de Brink tussen de hofwoningen te bepalen.

Rehorst Bouw is gestart met de heiwerkzaamheden voor de 40 woningen in Rond de Brink fase 1. Dit wilde ontwikkelaar BPD niet ongemerkt voorbij laten gaan. De kopers van fase 1 en 2 ontvingen een uitnodiging en verzamelden zich in de middag op het bouwterrein. Na een welkomstwoord verplaatste het gezelschap zich richting de bouwplaats. Wethouder de heer J. Hordijk verrichtte de officiële handeling door samen met één van de kopers een begane grondvloer te leggen.

Aanwezigen stemden op hun favoriete ontwerp
Na afloop kwam iedereen weer samen en werd er onder het genot van een hapje en drankje geluisterd naar diverse speeches. Daarna waren alle ogen gericht op stedenbouwkundige Kevin Wellink. Hij had drie opzetjes gemaakt voor de inrichting van de Brink tussen de hofwoningen. Na verteld te hebben hoe hij tot het ontwerp gekomen was, kon iedereen zijn of haar stem uitbrengen door stickers met duimpjes te plaatsen bij het leukste idee. De meeste stemmen vielen op het ontwerp met een multifunctioneel speelveld, tuimelrek, speelweide, klimboom, speelboom en stapstenen. Hierin staat rollen, glijden, klimmen, springen en spelen voor de kids centraal.

Locatiemanager Sander Pieterse van BPD laat enthousiast weten: "Allereerst is dit natuurlijk een prachtig moment om alle kopers tegelijk bij elkaar hebben. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en dit is dan ook waar we het voor doen. Mooi ook om te zien hoe er enthousiast gestemd wordt op de plannen voor de inrichting van de Brink. Zo wordt De Brinkhorst nu al echt hun wijk."

Gezellig wonen rond de Brink
Rond de Brink is een wijkje in De Brinkhorst waar je aan de brink, de laan of de singel woont. Hier is het rustig en gezellig. Kinderen spelen op het veldje, bewoners maken een praatje op straat en een ouder stel zit lekker op een bankje onder een boom of speelt een potje jeu de boules op de baan voor hun huis. Het woningaanbod is heel gevarieerd, maar altijd heeft de architectuur veel weg van de oude huizen in Moordrecht. Fase 1 en 2 zijn grotendeels verkocht, maar binnenkort komt fase 3 eraan. Voor meer informatie kijk op www.debrinkhorst.nl/rond-de-brink

Over De Brinkhorst
De Brinkhorst is een prachtig nieuw buurtje waar ontmoeten, verbinden en meedoen centraal staan. Het sfeertje is dorps, de opzet groen en waterrijk. In het hart van de wijk komt een brink waar je buren spreekt en de kinderen nieuwe vriendjes maken. Voor het ontwerp van de huizen heeft de architect zich laten inspireren door de bestaande bebouwing in het dorp. Dat zie je terug in de variatie van woningtypes, woninggrootte en detaillering in de gevel. Elk huis heeft zijn eigen identiteit en daarmee biedt De Brinkhorst voor elk wat wils. Op de website staat het actuele woningaanbod en toekomstige aanbod. www.debrinkhorst.nl.