Clicky

Jacobine uit Nieuwerkerk aan den IJssel beklimt hoogste berg van Afrika om duizenden oorlogskinderen te helpen

Copyright Omroep Zuidplas

Jacobine Schuurman uit Nieuwerkerk aan den IJssel is de pittige uitdaging aangegaan: in januari beklimt zij de Kilimanjaro.

Met deze actie haalt zij zoveel mogelijk geld op om oorlogskinderen te helpen. De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan Jacobine zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5.895m) doorbrengt.

Het is dit jaar de vijfde keer dat War Child de Kili-Challenge organiseert. Al meer dan 300 helden gingen Jacobine voor en beklommen voor War Child de Kilimanjaro. Elke deelnemer die meedoet aan de Kili-Challenge wordt uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2.400 euro op te halen. Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden.

De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

Ondersteuning
Deelnemers staan er niet alleen voor. Om hen fysiek en mentaal klaar te stomen krijgen ze zowel ondersteuning bij het fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding. Zo is er bijvoorbeeld een weekendtraining in de Belgische Ardennen.

Wil jij Jacobine sponsoren of zelf deelnemen aan de Kili-Challenge?
Ben je enthousiast geworden en wil je Jacobine graag steunen? Ga dan naar haar persoonlijke actiepagina via https://www.warchild.nl/actie/lets-help-children-reach-their-top. Meer informatie vind je op www.warchild.nl/kili-challenge.