Clicky

Goudse IJsbaan in de Gouwekerk geopend

Copyright Omroep Zuidplas

Woensdag 14 november opende om 10.00 uur de Goudse IJsbaan in de Gouwekerk. 

De eerste kinderen stonden gelijk al klaar om hun eerste passen op het ijs te zetten dit jaar. De ijsbaan was vandaag al meteen gezellig druk, na schooltijd stroomde de baan snel vol.

Bijzonder project
De organisatie achter het evenement is trots! Trots op het prachtige plaatje, trots op de samenwerking met Kruim, White House Development en de gemeente en vooral ook trots op Gouda. “Wat een geweldig mooi project is dit weer om aan mee te mogen werken,” aldus Remko van der Hammen van Grand Canyon Bedrijfs- en Publieksevents. “We draaien al een tijdje mee in de branche, maar van dit project gaat ons hart sneller kloppen. De Gouwekerk is een iconisch gebouw in onze binnenstad en het was zonde dat het al zo lang leeg stond en niet meer toegankelijk was voor de Gouwenaren. Om de kerk op deze manier een tweede leven te geven, is heel bijzonder!”

Gouwekerk
De  Gouwekerk werd afgelopen juli gekocht door een particulier. De nieuwe eigenaar gaf White House Development de opdracht om alle mogelijkheden voor de toekomstige permanente invulling van de kerk te onderzoeken. In tussentijd opent de Gouwekerk haar deuren voor inwoners en toeristen door middel van pop-up events, waaronder de Goudse IJsbaan.
Het is IJSTIJD!
De Goudse IJsbaan in de Gouwekerk is onderdeel van IJSTIJD! IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB dat de Goudse IJsbaan in de Gouwekerk en de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis ondersteunt, zodat kinderen enthousiast gemaakt worden om te gaan schaatsen. Naast deze ijsbanen worden nog eens 49 andere tijdelijke en 23 kunstijsbanen gesteund. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. IJSTIJD! staat vanaf nu voor een breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. De eerste stap is om komend jaar 250.000 kinderen via het schoolschaatsen op een leuke manier kennis te laten maken met de sport. IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN.

Openingstijden
De Goudse IJsbaan in de Gouwekerk is tot en met zondag 16 december elke dag geopend. Van zondag t/m woensdag van 10.00 – 20.00 uur en op donderdag t/m zaterdag van 10.00 – 23.00 uur. Kijk voor alle informatie en het programma op www.goudseijsbaan.nl.