Clicky

Genomineerden Rotterdam Music Awards 2018 bekend

Copyright Omroep Zuidplas

De Rotterdam Music Awards zijn de popprijzen voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. 

De awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. Door middel van online stemmen bepaalt het publiek welke artiesten en organisatoren beloond worden voor hun prestaties van het afgelopen jaar. Hieronder zijn alle nominaties per categorie opgesomd. Er kan tot maandag 26 november 12.00 uur in de middag gestemd worden op de website popunie.nl/awards2018. Voor de categorie ‘De Belofte’ – powered by Music Matters kan niet gestemd worden.

Beste Track artiesten 2018
00 | Alberta Balsam | Alexa | Anemone | Broederliefde ft. Frenna | Caza & Famke Louise | Certain Animals | Danèx | Dawn Brothers | De Likt | Dichter | Diona Fox & Her Ragdolls | Dread Pitt ft. Vindon | Elijah Waters | Equalz | Goodnight Moonlight | Jairzinho | Janna Lagerström | Jibber Jabber & The Jams | Kalulu | Kevin ft. Lil Kleine & Chivv | Kid de Blits ft. Mr. Polska & $hirak | Kim  Hoorweg | Lewsberg | Lone Wolf | Mystic Pulse ft. Black Omolo | Naaz | NoizBoiz ft. DMC | Nox Aeterna | Ronnie Flex ft. Famke Louise | Sammie Sedano | Sevdaliza | $hirak ft. SBMG, Lil Kleine, Boef & Ronnie Flex | St. Maane | Steff | The Jaguar Tree | Venus Tropicaux | WARD | WatWatIs | Winne

Beste Album artiesten 2018
(powered by 3voor12 Rotterdam)
Anemone | Boka de Banjul | Bonne Aparte | Broederliefde | Dawn Brothers | De Likt | Dichter | Disturbance | Elijah Waters | Hef | Jairzinho | Kevin | Kevtendencies | Lewsberg | Lone Wolf | Moods | Nadia Struiwigh | Neda Boin | NoizBoiz | Ronnie Flex / Flonti Stacks | Sabrina Starke | Servants Of The Apocalyptic Goat Rave | Seven Stars Over Sicily | Tabanka | Winne

Beste Podium 2018
De Stad Als Podium | Grounds | Roodkapje | Sijf | WORM

Beste Festival 2018
Boothstock | Crazy Sexy Cool | Get Loose | Metropolis | Reggae Rotterdam

Exportprijs 2018
DOOL | Iguana Death Cult | Maaike Siegerist | Sevdaliza | The Ragtime Wranglers

Beste Clubavond 2018
35 & Still Alive | Jimmy | Pantropical | The Couch | The Grapevyne

De Belofte 2018
(powered by Music Matters)
Bourbon Avenue | Djesco | Highrfreeqncs | WARD
Let op: voor deze categorie kun je niet stemmen!

Een nieuw moment en een nieuwe locatie
De uitreiking van de Rotterdam Music Awards vindt dit jaar plaats in LantarenVenster in Rotterdam. In de grandeur van de stijlvolle zaal 1 zal de awardshow volledig tot haar recht komen. Sinds 2017 is het evenement geen onderdeel meer van de Rotterdamse Popweek. Een bewuste keuze van de organisatie om het evenement te verplaatsen naar december als dé jaarafsluiter van de Rotterdamse popsector. In 2017 kon de awardshow niet plaats vinden in verband met code rood. Dit wordt daarom de eerste op zichzelf staande awardshow!

Samenwerkingen
Categorie De Belofte is in 2017 in samenwerking met Music Matters in het leven geroepen. Nieuw dit jaar is dat de categorie De Belofte wordt bepaald door een vakjury bestaande uit Jasper Cremers (Red Bull Music), Casper Knipscheer (Twist Agency) en Amir Charles (3FM Talent) en niet meer via publieksstemmen. In deze categorie maken de vier jurywinnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018 kans op het winnen van een stimuleringsprijs ter waarde van € 10.000 en een coachingstraject verzorgd door Music Matters. De vakjury bepaalt welke artiest het beste carrièreplan heeft en de € 10.000 het beste gaat besteden ten behoeve van zijn/haar carrière!

Voor Beste Album wordt samengewerkt met 3voor12 Rotterdam. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft een longlist van zeventig albums van Rotterdamse makelij teruggebracht tot een selectie van 25.

Uitreiking Rotterdam Music Awards
Datum: maandag 3 december 2018
    Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
    Inloop: 19.30 uur
    Tijden: 20.00 – 22.30 uur
    Entree: op uitnodiging