Clicky

Trudi Bos genomineerd voor Cultuurprijs 2018

Copyright Omroep Zuidplas

14 November Cultuurprijs Gemeente Zuidplas Trud Bos genomineerd 

Trudi Bos genomineerd voor de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 

Juryrapport Trudi Bos

Muziek neemt in het leven van Trudi Bos een belangrijke plaats in. Al vanaf haar zesde jaar is Trudi bezig met muziek: eerst op de piano, toen met de dwarsfluit voorafgegaan door blokfluit. Haar hele leven heeft zij muziekles gehad wat uiteindelijk resulteerde in het volgen van de muziekacademie en een opleiding in muziektherapie. De dwarsfluit blijft als instrument nummer één, maar tijdens de opleiding voor muziektherapie werd ook het spelen op o.a. de chrotta (soort Keltische cello), de gitaar, de cornamuse (blaasinstrument uit de Renaissance), de psalter (snaarinstrument dat familie is van de harp) en de lier vertrouwd. Daarnaast bouwt zij bamboefluiten, schildert en beeldhouwt zij, maakt zij glazen kralen en organiseert zij concerten voor Moordrecht Klassiek, waarbij het haar onder andere is gelukt om Carel Kraaijenhoff naar Moordrecht te halen. Zij verzorgt muziek in de kerk in diensten, voor mensen met een beperking bij Ipse De Bruggen en zij speelt in verschillende ensembles of combinaties. Zij heeft een koortje aan huis, geeft pianoles, muziekles, gitaarles en fluitles. Op de gebieden waarop zij actief is, geeft zij ook regelmatig workshops. Trudi is gezel bij bamboefluitvereniging Het Nederlandse pijpersgilde.

Kortom: Trudi Bos is een sociaal bewogen mens. Zij staat voor allerlei mensen klaar in woord en daad en met muziek als boventoon. Ze heeft veel mensen enthousiast gemaakt voor muziek en andere vormen van kunst en heeft muziek en andere vormen van kunst gebruikt om mensen te helpen en steun te bieden. Dat samen met het feit, dat zij ernaar gestreefd heeft met name de klassieke muziek bij een groter publiek in de belangstelling te brengen, heeft de jury ertoe gebracht haar te nomineren voor de Cultuurprijs van de Gemeente Zuidplas 2018.