Clicky

Inzameling voor de voedselbank een groot succes

Copyright Omroep Zuidplas

De Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel organiseerde rond dankdag hun jaarlijkse voedselbankactie voor de voedselbank waar wekelijks 7000 voedselpakketten nodig zijn.

“Nooit geweten dat er zoveel soorten verpakte tomaten waren. Tassen vol werden er binnengebracht. In potten, blikken, dozen en zakken; als blokjes, saus, soep en puree. Ook appelstroop en pindakaas waren een favoriet product. Pannenkoekmeel en melk werd samengebonden gebracht: kunnen ze lekker pannenkoeken bakken. Een paar dozen echte appels stonden er ook bij.

De kinderen werden ook niet vergeten: mensen stopten er toch ook maar een koekje of een snoepje bij. Kortom: de inzamelingsactie in het kader van Dankdag was weer een groot succes.”

De opbrengst is verdeeld over het centrale depot in Rotterdam en het lokale uitdeelpunt aan de ’s Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit uitdeelpunt voor de gemeente Zuidplas wordt verzorgd door “Stichting Zuidplas Helpt. De voedselbanken in Nieuwerkerk a/d IJssel en Rotterdam toonden zich heel blij met de enorme hoeveelheid voedsel die zij mochten ontvingen.