Clicky

Dames ZVH nemen vijf punten mee uit Wateringen, slechts één punt voor zitvolleyballers ZVH

Copyright Omroep Zuidplas

De dames van Jumbo ZVH speelden op vrijdagavond in Wateringen tegen Velo, zaterdag speelden de zitvolleyballers van ZVH weer in eigen huis tegen het team van Apollo Mill, de nummer twee van de eredivisie.

DAMES:
Wateringen - De dames van Jumbo ZVH speelden op vrijdagavond in Wateringen tegen Velo en wisten met overmacht de volle winst te behalen. De sfeer voor de wedstrijd zat er goed in en dat had resultaat.  Via de setstanden 12-25, 13-25, 16-25 en 21-25 werd de 4-0 winst een feit en konden de dames vijf punten mee naar huis nemen.

Coach René van Essen ging met een complete selectie naar Wateringen toe en bracht de volgende basis in het veld: Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De eerste paar punten was even wennen, er werd wat slordig gespeeld waardoor het scoreverloop gelijk opging. Hierna wisten de Zevenhuizense dames de schroom van zich af te spelen en wist Jumbo ZVH de tegenstander meer onder druk te zetten met hun service. Dit bleek genoeg voor een 12-25 setwinst. De tweede set begonnen de dames weer goed, de pass was in orde en Chiara Broek kon haar aanvalsters goed bedienen Jumbo ZVH wist via het midden goed te scoren en door de variatie konden ook de buitenaanvallers veelvuldig scoren. In deze set bracht coach René Essen, jeugdspeler Finola Parkinson binnen de lijnen voor Vera Bruggeman. De Zevenhuizense dames bleven sterk spelen en won ook deze set duidelijk met 13-25.

In de derde set kwam ZVH minder gefocust binnen de lijnen en daardoor wist Velo met 5-1 voor te komen. Coach René Essen gaf zij team vanaf de zijlijn goede aanwijzingen, dat het team ter harte nam en zorgde dat de beide ploegen op 16-16 kwam en toen kwam Sonja van Mil aan de opslag. Zij wist met haar service zoveel druk te zetten op de speelsters van Velo, dat die bezweken en kon Zevenhuizen deze set met 16-25 afsluiten. In de vierde set kwam Tara van Zijl en Finola Parkinson direct binnen de lijnen voor Vera Bruggeman en Mariëlle Gerritsen. Deze set verliep erg spannend, Jumbo ZVH liep telkens een punt achter. Maar met veel vechtlust gaven de Zevenhuizense dames zich niet gewonnen. Bij 17-17 kwam Sam Scheffers voor Sonja van Mil aan de opslag en werd na haar service weer terug gewisseld. De score bleef tot 21-21 gelijk, daarna wisten de Zevenhuizense dames met Marleen van Vliet aan de service en een sterke aanvallende Finola Parkinson sterk te scoren en met 21-25 wist Jumbo ZVH deze set binnen te slepen en zo voor het eerste een 4-0 overwinning te behalen. Hiermee klimmen de Zevenhuizense dames weer enkele plaatsen op de ranglijst.

Zaterdag 24 november spelen de dames eindelijk weer eens op een zaterdag en dit doen zij dan in Swanla, aanvang wedstrijd is om 16.15 uur en tegenstander is VSTS uit Bodegraven. Dit team is ook de tegenstander van Jumbo ZVH in de beker en die wedstrijd is op donderdagavond om 20.00 uur in Swanla. 

ZITVOLLEYBAL:
Zevenhuizen - Zaterdag speelden de zitvolleyballers van ZVH weer in eigen huis tegen het team van Apollo Mill, de nummer twee van de eredivisie. Apollo Mill wist deze wedstrijd via de setstanden 14-25, 25-23, 20-25 en 17-25 met 3-1 te winnen.

In het ZVH team debuteerden twee nieuwe spelers in de eredivisie, Sara Cirelli en Pasquale Martucci. Beide Italianen speelden voorheen bij Pisa. Sara is afgelopen zomer nog vierde geworden op het WK Zitvolleybal in Nederland met het Italiaanse nationale damesteam.

De eerste set begon coach Tom Poortman met Merijn Bruijne, Jaap Mensink, Julian Perdijk, Timo Mans, Robert-Jelle Breunesse en Thomas de Vries. De start was slordig en ZVH lukte het niet om de bal hoog genoeg te krijgen om rust te scheppen. Sara Cirelli maakte haar debuut door aan het net Timo Mans te vervangen. Dit zorgde voor iets meer lengte voorin. Apollo kon toch makkelijk uitlopen en via twee time-outs kwam de stand 14-25 al snel op het bord. In de tweede set bleef de makkelijk scorende Boudewijn Kremers aan de kant bij de gasten uit Mill. ZVH begon, mede dankzij een sterke Thomas de Vries aan het net, erg scherp. De stand ging gelijk op en ook Pasquale Martucci kon zijn debuut maken. Met mooie aanvallen van Robert-Jelle Breunesse en Julian Perdijk kon ZVH het verschil steeds net in stand houden. Merijn Bruijne en Jaap Mensink konden met scherp spel aan het net en mooie blocks een belangrijke bijdrage leveren. Sara Cirelli en Pasquale Martucci waren verdedigend erg belangrijk. Dit allemaal zorgde ervoor dat de tweede set met 25-23 naar Zevenhuizen ging.

Zevenhuizen wilde in de derde set het goede spel doortrekken, maar bij de gasten uit Mill keerde Boudewijn Kremers terug in de basis. Samen met een erg sterk spelende Roel Klein en international Geert van den Heuvel scoorde Apollo weer erg makkelijk veel punten. De ploeg van coach Tom Poortman had geen moment grip op de ploeg aan de andere kant van het net. Met een goede blokkering en scherp spel aan het net hield ZVH nog wel enigszins de schade beperkt: 20-25. Ook in de vierde set was Apollo vele malen beter dan het team uit Zevenhuizen. Toch speelde ZVH niet slecht. Er waren hele mooie rally's en aanvallen. Met in het achterhoofd dat het team nog geen één keer compleet heeft getraind en nog twee langdurig geblesseerde spelers heeft, mag het team trots zijn op het vertoonde spel. De laatste set ging nog met 17-25 naar het Apollo van trainer Peter Daverveld.

ZVH houdt dus één punt over aan deze ontmoeting. Daarmee komt het op gelijke hoogte met Allvo. De rode lantaarn blijft nog wel even in Swanla staan. Volgende week zaterdag vindt om 16.15 in Zevenhuizen de zware wedstrijd tegen koploper BVC Holyoke plaats. De zitvolleyballers treden aan met een zwaar gehavende selectie en kunnen uw steun dan ook goed gebruiken. Het team oogt frisser dan voorheen en het vertoonde spel laat een sterk stijgende lijn zien. Het verlaten van de laatste plaats lijkt dan ook een kwestie van tijd.