Clicky

Gnooms ronden project in Domachevo af

Copyright Omroep Zuidplas

In de afgelopen jaren zijn de Gnooms aan de slag geweest in Domachevo Wit-Rusland. De Gnooms is de Rotterdams werkgroep van de stichting Rusland kinderhulp die al enkelen jaren actief is in Wit-Rusland.

Naast een grote basisschool is een omvangrijke sportzaal gelegen die al jaren leegstaat. Aan de Gnooms was de taak om er nieuw leven in te blazen. “De sportzaal is bedoeld voor de lokale bevolking, dus zowel voor kinderen als volwassen. Het werd een schitterend combinatie project waarbij de lokale gemeente en de Gnooms de handen ineen hebben geslagen. Met het opknappen van de doucheruimte hebben we de mensen de gelegenheid willen geven om na het sporten te kunnen douchen. Veel gezinnen in Wit-Rusland hebben geen douche, laat staan een douche met warm water

Er is veel gebeurd en het is een combinatie geweest met de lokale gemeente. De Gnooms hebben het uitdagende project opgepakt om alle kleedkamers, toiletten en douches op te knappen, een schitterend resultaat. De gemeente gaat aan de slag met de grote sportzaal. We verwachten dat op korte termijn de sportzaal weer in gebruik genomen kan worden.”

De stichting kent een grote Zuidplas inbreng en in maar 2017 waren de Gnooms nog te gast bij omroep Zuidplas en lichtte zij in een interview het hele project nog toe (Gnooms over bouwproject 'Domachevo' (audio)).

Zie ook de artikelen:
De Gnooms bij omroep Zuidplas
Gnooms steken handen uit de mouwen in Wit-Rusland
Nieuw bouwproject Gnooms 'Domachevo'
Gnooms te gast bij Rondom het Licht