Clicky

HVM viert 25-jarig bestaan in bomvolle Zespunt

Copyright Omroep Zuidplas

De Historische Vereniging Moordrecht vierde woensdagavond 14 november jl. haar 25-jarig bestaan met een druk bezocht jubileumfeest in De Zespunt. 

Met bijna 200 gasten was het zalencentrum aan de Molenlaan al ruim voor aanvang tot de laatste stoel bezet.

In een bomvolle zaal blikte voorzitter Marijke Edel kort terug op de ontstaansgeschiedenis van de vereniging en de mijlpalen van de afgelopen 25 jaar. Vervolgens werden penningmeester Jan Rensen secretaris Eef Oosterwijk in het zonnetje gezet. Het tweetal zet zich al sinds de oprichting in 1993 in voor de vereniging als bestuurslid.

Na het officiële moment volgde traditiegetrouw een presentatie van Jan Slingerland en Dirk Hoogerwaard. Onderwerp was deze keer: 'Boerderijen in Moordrecht'. De presentatie met oude foto's was een feest van herkenning. Na de pauze was er een optreden van het koor De Boezemvrouwtjes uit Gouderak. Het optreden van het koor bracht de feeststemming er goed in.

Het was nog lang gezellig in De Zespunt. Rond middernacht verlieten de laatste gasten het geslaagde jubileumfeest.