Clicky

Kerstpakkettenactie door Capelse Kerk in Actie

Copyright Omroep Zuidplas

Sinds 2006 wordt de jaarlijkse kerstpakkettenactie verzorgd door de Capelse Kerk in Actie in samen werking met de Capelse serviceclubs de Rotary en de Lions. 

Elk jaar worden er ca.800 pakketten uitgedeeld aan Capelse medeburgers, die het financieel niet breed hebben. Aan mensen met een minimum inkomen of minder, die daarnaast ook nauwelijks familie of sociaal of kerkelijk netwerk om zich heen hebben waar ze op terug kunnen vallen. Het is een actie die bedoeld is voor de behoeftigen onder de burgers van Capelle.

“En als kerken kunnen we daarin laten zien hoe God ons de taak heeft gegeven om om te zien naar de armen en de vreemdelingen.  De actie is erop gericht die mensen in de feestelijke decembermaand, door middel van een pakket, een steuntje in de rug te geven. Kent u mensen die voor zo’n pakket in aanmerking komen dan kunt u de naam en het adres door geven vóór 1 dec. aan Elly v/d Knaap per mail evdknaap@csbouw.nl. Deze actie is een verrassingsactie en het is dus niet de bedoeling dat de mensen weten dat ze op gegeven zijn. Ook zoeken we vrijwilligers die deze pakketten op woensdag ochtend/middag 12 december in gaan pakken.”