Clicky

Elim nieuwe hospice Moerkapelle

Copyright Omroep Zuidplas

Elim is een initiatief van de Moerkapelse kerken om een hospice te realiseren. Dit initiatief is in 2016 begonnen en het doel is om begin 2020 de deuren te kunnen openen. Vanuit naastenliefde wil men in dit christelijk hospice er zijn voor iedereen.

 

Een triest feit is voor drie Moerkapelse kerken en Woonzorgcentrum Beth San  aanleiding geweest te onderzoeken of binnen Moerkapelle plaats is voor een hospice. Inmiddels is deze werkgroep omgevormd tot een stichting genaamd hospice- Elim. De ontwikkelingen in de zorg (terugtrekkende overheid, bezuinigingen, sluiten van bejaarden- en verzorgingstehuizen) maken dat er hospices worden opgericht. In het westen van het land zijn geen hospices die vanuit christelijke naastenliefde werken en waar je als christen in een vertrouwde omgeving je laatste levensfase door kunt brengen.

Het plangebied ligt in Moerkapelle, op de hoek van de Julianastraat en de Middelweg. De gemeente Zuidplas heeft de Middelweg al verlegd zodat het perceel waarop het hospice moet komen, klaar ligt voor de bouw. Al met al een prachtige kavel voor hospice Elim aldus de stichting.

Rinus Bosman, oud wethouder van de gemeente Zuidplas, is de voorzitter van het stichtings bestuur. “Als gepensioneerde vind ik het belangrijk om vrijwilligerswerk te mogen doen en iets te kunnen betekenen voor andere mensen.”

Voor meer informatie kunt u de website van de stichting raadplegen: www.hospice-elim.nl