Clicky

Waddinxveen scoort op elektrische laadpunten

Copyright Omroep Zuidplas

Uit onderzoek van de website Kentekencheck.nu blijkt dat Waddinxveen meer elektrische laadpunten heeft dan het gemiddelde in Zuid- Holland. 

Hiermee scoort deze plaats erg goed op het gebied van duurzaamheid.

Elektrisch rijden wordt in Nederland steeds belangrijker, naast dat het milieu vriendelijker is, is het ook in vele gevallen stukken voordeliger. Het enige nadeel is dat er momenteel minder laadpunten dan benzine stations in Nederland zijn.

Momenteel heeft Waddinxveen exact 61 laadpunten voor elektrische auto’s. Het gemiddelde in de provincie Zuid - Holland ligt op 50 punten, hiermee scoort Waddinxveen  ruim 22% hoger dan het gemiddelde.

De gemeente wordt om een reactie gevraagd wat men doet om dit verder te bevorderen en wat de doelstellingen voor 2020 zijn. De complete kaart van elektrische laadpunten in de provincie kan gezien worden op: https://www.kentekencheck.nu/laadpalen-zuid-holland/.