Clicky

KBO waarschuwt ouderen voor Klussersteam

Copyright Omroep Zuidplas

Marcel de Groot, voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO), geeft de KBO leden veiligheidsadviezen en dit keer waarschuwt hij voor telefonische dreigingen. In de laatst verschenen nieuwsbrief schrijft hij met name over het bedrijf Klussersteam.

De KBO-PCOB waarschuwt hiervoor op hun website voor dit bedrijf. Onlangs waarschuwde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) al voor Klussersteam. Klussersteam is een bedrijf dat consumenten telefonisch een abonnement op klussen en reparaties aan huis verkoopt. De ACM ontving via haar consumentenloket ConsuWijzer de afgelopen weken meldingen over het bedrijf. 

Klussersteam benadert consumenten telefonisch voor een abonnement op klussen en reparaties aan huis voor 325 euro per jaar. De regels schrijven voor dat Klussersteam het aanbod voor deze dienst schriftelijk moet bevestigen aan de consument. Pas als de consument de overeenkomst weer ondertekend retour stuurt naar het bedrijf is er sprake van een overeenkomst. Is dit niet gebeurd, dan is er geen overeenkomst tot stand gekomen en hoeft de consument niet te betalen.

Consumenten die een rekening ontvangen zonder dat er een overeenkomst tot stand is gekomen, kunnen op ConsuWijzer.nl lezen wat ze kunnen doen: betaal de rekening niet, ook niet wanneer het bedrijf dreigt met hoge kosten, deurwaarders of andere maatregelen. Laat het bedrijf aantonen dat sprake is van een schriftelijke overeenkomst; een overeenkomst is alleen geldig als deze schriftelijk ondertekend is. Hang de telefoon op wanneer het bedrijf u blijft lastigvallen. Negeer brieven of e-mails. Vaak houden ze na verloop van tijd vanzelf op en meld onterechte rekeningen bij Consuwijzer.