Clicky

Afscheid mannenkoor Nieuwerkerk (video)

Copyright Omroep Zuidplas

Donderdag, 18 oktober jl., vierde het mannenkoor Nieuwerkerk hun 25-jarig bestaan en namen tevens afscheid in een afgeladen Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Het was tevens hun laatste optreden daar het koor stopt. Koorlid Prinsen vertelde kortgeleden in de studio van omroep Zuidplas al de reden hiervoor: Aart Prinsen over 25 jaar mannenkoor (audio). Het koor liet zich deze avond van haar beste kant zien en nam haar toehoorders mee met bekende en minder bekende Joodse kerkzang en schakelde met regelmaat het publiek in. Ook het gastoptreden van het trio ‘Trio Wilde Eend’ die met Klezmermuziek een omlijsting vormde van het typisch joods vertelde verhaal, gebracht door meesterverteller en klarinettist Gottfrid van Eck kon rekenen op veel waardering.

Kort na het optreden en ter ere van het 25-jarig jubileum en het laatste concert van het Mannenkoor Nieuwerkerk aan den IJssel, werd dirigent Gerard Lange benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd door burgermeester Kats opgespeld. De heer Lange (63 jaar) is sinds de jaren ’80 actief als vrijwilliger en dirigent van vele koren.

Omroep Zuidplas maakte Tv opnames van het afscheid van het koor die onder dit artikel kunt bekijken.

Zie ook het artikel/video:
Mannenkoor Nieuwerkerk in de Arminiuskerk (video)