Clicky

Richard Heijdra nieuwe gemeentesecretaris Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zuidplas heeft besloten Richard Heijdra (38) per 1 februari 2019 aan te stellen als gemeentesecretaris. 

Deze aanstelling komt na een zorgvuldig gevoerde procedure. De heer Heijdra volgt waarnemend gemeentesecretaris Bert Kandel op.

De heer Heijdra heeft Politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Na zijn studie startte hij zijn loopbaan bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en werkte hij voor de gemeente Den Haag. In 2010 stapte hij over naar de gemeente Ouderkerk, waar hij waarnemend gemeentesecretaris werd. Ook was hij kwartiermaker van de nieuwe fusiegemeente Krimpenerwaard. Sinds 1 januari 2015 is hij directeur Strategie en Projecten en eerste loco gemeentesecretaris bij de gemeente Krimpenerwaard.

De heer Heijdra woont in Berkel en Rodenrijs.