Clicky

Sinterklaasmarkt Comenius Lyceum levert 1.159 euro op voor Leprastichting

Copyright Omroep Zuidplas

Geen cadeau krijgen, maar geld geven aan een goed doel. Daarvoor hebben de brugklasleerlingen van het Comenius Lyceum zich ingezet tijdens de Sinterklaasmarkt op vrijdag 30 november.

Hun werk is beloond: er is in totaal 1.159 euro ingezameld dat wordt overhandigd aan de Leprastichting.

De leerlingen hebben hiervoor vrijdagmiddag tweedehands spullen aan de man gebracht, spelletjes laten spelen, lekkers verkocht en eten gemaakt waarvan vrienden, ouders en verdere familie ter plekke konden genieten. Ook was er een Rad van Fortuin waarvoor leerlingen lootjes verkochten.
Alle relaties van de brugklassers waren uitgenodigd voor een bezoek aan de Sinterklaasmarkt in het schoolgebouw aan de Lijstersingel en er hun Sinterklaasinkopen te doen. Daaraan is goed gehoor gegeven.

Leerlingen bezochten lepradorpen in Vietnam
De opbrengst van deze Sinterklaasmarkt gaat naar de Leprastichting. Vier leerlingen van Comenius hebben namelijk in oktober lepradorpen in Vietnam bezocht en in een van deze dorpen, Quy Hoa, meegewerkt aan het project voor leprapatiënten. Na terugkomst hebben ze op school verteld over hun ervaringen. Dat heeft de hele school gemotiveerd om de Leprastichting nog meer te helpen.