Clicky

Mannenkoor Prins Alexander (audio)

Copyright Omroep Zuidplas

Vrijdagavond, 30 november jl., waren de bestuursleden Rens Wildeman en Johan de Geus te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom het Licht om enthousiast te vertellen over het koor.

Het koor staat o.l.v. de bekende organist Arjan Breukhoven en beide heren gaven blijk van een enorm enthousiasme over het koor en spreken over een niet te verwijderen bacterie en er is maar een Arjan.

Het gerenommeerde mannenkoor "Prins Alexander" is opgericht op 20 oktober 1966 en heeft onder professionele leiding van dirigent Arjan Breukhoven en door inzet van de leden een grote bekendheid verkregen tot ver buiten de eigen regio. Met enige regelmaat worden optredens voor radio en Tv verzorgd. Jaarlijks worden gemiddeld zo'n twintig concerten gegeven en medewerking aan kerkdiensten verzorgd, dit in zowel binnen- als buitenland.

Prins Alexander is een Christelijk mannenkoor en dus bestaat een belangrijk deel van het repertoire uit liederen met een Christelijke achtergrond: van bewerkte Psalmen tot enerverende Negro-Spirituals. Hiernaast worden ook prachtige klassieke en moderne liederen gezongen. Het koor bestaat uit bijna 100 leden en vindt haar thuisbasis in de wijk Prins Alexander van Rotterdam.
De leden zijn uit de wijde omgeving van Rotterdam afkomstig.

Het hele interview kunt u onder dit artikel terugluisteren.