Clicky

CAS CRM – ZVH uitgebekerd, dames Jumbo ZVH naar volgende bekerronde

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Kampen tegen de nummer twee van de Topdivisie Zalsman Reflex. De dames van Jumbo ZVH speelden donderdag avond in Swanla weer tegen het team van VSTS uit Bodegraven.

HEREN:
Kampen - Zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Kampen tegen de nummer twee van de Topdivisie Zalsman Reflex. In de allereerste wedstrijd van de Topdivisie kwamen de beiden teams ook al in Kampen tegenover elkaar en wist Reflex met 3-2 te winnen. Deze 1/8 finale werd het weer een spannende strijd. Nu wist Reflex met 2-0 voor te komen en konden de Zevenhuizense heren er weer een vijfde set uit te slepen, die helaas verloren ging. Via de setstanden 25-18, 25-22, 22-25, 20-25 en 15-9 werd 3-2 door Reflex gewonnen en spelen zij in ¼ bekerfinale tegen Zwolle.

Trainer/coach Kristian van der Wel, kon weer meet een complete ploeg startten en stelde de volgende basis op in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich, Chris van Inocente, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Reflex wist vanaf het begin de Zevenhuizense heren onder druk te zetten. Met Chris van Mullem aan de opslag kon CAS CRM weer terug in het spel komen. Maar Reflex was gebrand op een overwinning en deed er noch een stapje bovenop zodat deze set met 25-18 gewonnen werd. In de tweede set ging het score verloop nog meer gelijk op. Bij 12-11 werd Bram Wiltenburg ingezet voor Timothy Scheffers en CAS CRM kon naar 12-15 voorsprong komen. Reflex coach vluchtte in een time-out om de zaak te redden Bij de gelijk stand 16-16 kwam Gianno Beij in het veld voor Thomas van Rij het score verloop bleef in het voordeel van Reflex gaan, die uiteindelijk bij 25-22 de set afsloot

In de derde set stelde coach Kristian van der Wel zijn team anders op in het veld en dat zorgde ervoor dat Zevenhuizen meer grip op Reflex kreeg. Bij 8-8 kwam Jan Jaap van Schuylenburg in het veld voor Ludrich Inocente dat leverde gelijk een punt op. Hierop ging Zevenhuizen verder bouwen en liep gestaag uit, met Max Nieuwstad aan de servicelijn werd het 15-19. CAS CRM bleef zo doorgaan en kon deze set met 22-25 binnen halen en zo een beslissende vijfde set afdwingen.

In de vijfde set was Reflex vanaf het begin dominant en nog tot 8-8 op gelijke hoogte komen, daarna kon coach Kristian van der Wel van alles proberen, time-outs en wissels het tij was niet te keren en moesten ze deze set met 15-9 aan Reflex laten.

Voor CAS CRM-ZVH is nu alleen de competitie in de Topdivisie van belang en kunnen zij zich gaan richten op de volgende wedstrijd. Zaterdag 8 december spelen de heren in Bedum tegen Kenders Bouw-DIO Bedum om 19.30 uur.

DAMES:
Zevenhuizen - De dames van Jumbo ZVH speelden donderdag avond in Swanla weer tegen het team van VSTS uit Bodegraven, dit keer in de tweede bekerronde. De eerste ontmoeting tussen de beide teams op zaterdag voor de competitie was en prooi voor de Zevenhuizense dames met 3-1. Ook in deze bekerwedstrijd wist Jumbo ZVH via de setstanden 25-22, 26-24, 24-26 en 25-20 met 3-1 winnend af te sluiten.

Coach René van Essen kon niet beschikken over Karen Knip en trad aan met de volgende basis: Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Kim Walter. De Zevenhuizense dames begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en wist door veel servicedruk het team van VSTS onder druk te zetten en moest VSTS coach al bij 9-4 een time-out nemen. Dit had het gewenste effect en VSTS kwam terug tot 10-10. Met de aanvallen van Sonja van Mil en Mariëlle Gerritsen wist ZVH de stand weer in hun voordeel te brengen. VSTS rechte zich nog even op, maar Jumbo ZVH bleef alert spelen en kon de set met 25-22 afsluiten door de middenaanval van Mariëlle Gerritsen. In de tweede set hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht, waarbij VSTS lang aan de goede kant van de score stond. Bij 5-7 bracht coach René van Essen, Finola Parkinson binnen de lijnen voor Vera Bruggeman, die goed in stelling werd gebracht. Ook blokkerend wisten de Zevenhuizense dames te scoren en kwam bij 17-16 weer voor. Toch bleef het tot het eind toe onzeker welk team deze set zou binnenhalen. VSTS kwam bij 23-24 op setpoint, maar ZVH wist zich te herpakken en de set met 26-24 af te sluiten.

In de derde set stelde coach René van Essen Tara van Zijl en Finola Parkinson vanaf het begin op binnen de lijnen. Ook nu weer ging de strijd gelijk op en kwam Michelle van der Knaap-Bijl bij 14-13 voor Vera Bruggeman binnen de lijnen. Het score verloop ging op en neer en bij de time-out van René van Essen bij 22-23, werd het spel stilgelegd vanwege een ‘vals’ brandalarm die afging. Na 15 minuten werd het spel weer hervat en kon ZVH weer gelijk komen. VSTS kreeg twee set pointes en de laatste werd verzilverd 24-26.

De vierde set verliep voor Jumbo ZVH beter, er werd weer meer servicedruk uitgeoefend en de eigen passing met Kim Walter in de hoofdrol verliep een stuk beter. De verkregen voorsprong liet ZVH niet meer uit handen geven. Wat VSTS coach ook deed met wissels het had geen effect. Zevenhuizen bleef in het goede ritme en Marleen van Vliet mocht het karwei met 25-20 afmaken. Dit betekent dat Jumbo ZVH naar de derde bekerronde gaat en het nu afwachten is wie de tegenstander zal worden.

Voor zaterdag 8 december staat om 15.00 uur de wedstrijd tegen Bende Services Thor DS 2 in Bergambacht op het programma. Thor staat op een zevende plek, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld en daardoor is de stand onduidelijk.