Clicky

Barracuda selectie rijgt successen aan één

Copyright Omroep Zuidplas

Met de afsluiting van het kortebaan seizoen in zicht stapelen de succes momenten van de Barracuda zwem selectie zich op.

De persoonlijke records sneuvelen massaal en de nodige tickets voor de Nationale kampioenschappen korte baan (25 meter bad) van eind november worden binnen gehaald.

Afgelopen week zijn de regionale kampioenschappen afgesloten met prachtige resultaten voor Emma Verkuijl. Mooie races brachten haar nieuwe start bewijzen voor het Nationaal Kampioenschap. Een geweldige tijdverbetering op de 400 meter vrijeslag van maar liefst 17 seconden leverde brons op in 4.48.45 De 400 m wisselslag was met een formidabele verbetering van 20 sec net niet genoeg voor het podium; 5.33.25 maar wel genoeg voor de beste 8 van Nederland en een plek op het NK. Samen met Sanne Slof, Marit Huisman en Anouchka Bos tekende zij ook voor deelname bewijzen op de 4 x `00 m vrijeslag, 4 x 200 m vrijeslag en de 4 x 100 m wisselslag estafettes. Brons was er ook voor Joshua Aggusalim op de 200 m vlinderslag. Afgelopen zaterdag leverde het team van ZPV Barracuda een mooie prestatie door in de 2e ronde van de Regionale clubcompetitie de derde plek op te eisen. Vooral de dames selectie behaalde de nodige punten binnen met Anouque Berhuis en Melissa van der Heijden op de 200 m rugslag. Denise Boereboom tekende samen met van der Heijden voor de podium plaatsen op de 200 m vrijeslag en 50 m vlinderslag.

In de jongste gelederen waren het Adem Ziat, Chen Xi van Vianen, Mila Oomens en Jinth Engelse die de ploeg in de race hielden. Marit Huisman, Sanne Slof, Anouchka Bos en Emma Verkuijl trokken de estafettes naar podium plekken. Een knappe 3e plek was er voor Robin Pienaar op de 100 m wisselslag in 1.11.30

Tijdens de laatste limiet wedstrijden een dag later Sleepte Melissa van der Heijden met mooie persoonlijke records van 29,88 en 1.07.26 op de 50 en 100 m vlinderslag startbewijzen voor het NK binnen. Ook Emma Verkuijl haalde het laatste ticket op de 200 m wisselslag met een nieuw clubrecord van 2.36.67 Robin Pienaar overtrof zichzelf op de 100 meter vrijeslag. De barrière van 1 minuut komt in zicht. Met 1.00.86 kan zij zich gaan bewijzen tijdens het nationaal kampioenschap in Eindhoven.