Clicky

VV Groeneweg doet zichzelf tekort tegen Rood Wit

Copyright Omroep Zuidplas

VV Groeneweg vergat in de eerste helft het karwei af te maken, waardoor Rood-Wit ontsnapte en met 4-1 won.

Zonder de geblesseerden Bas Roos en Robin Zuierveld trad Groeneweg aan op sportpark Gagelrijzen tegen Rood-Wit in Sint Willebrord. Na een kwartier kreeg Groeneweg de grootste kans tot dan toe. Een corner vanaf de rechterkant viel voor de voeten van Mike Karreman, maar doelman Andy Steging wist de bal met een reflex nog te keren. In de counter was het direct raak voor Rood-Wit. Ex-NAC-speler Thomas Marijnissen kapte zich vrij en schoot de bal in het zijnet achter doelman Thomas Ralan.

Afgekeurd
Groeneweg gaf niet op en ging door op de goede lijn die het in het eerste kwartier had ingezet. Na 23 minuten kon Maurice Eckhardt 1-op-1 door op doelman Steging. Laatst genoemde kwam als winnaar uit de strijd. In de zevenentwintigste minuut kwam v.v. Groeneweg op 1-1. De voorzet van Coen Hoogeveen werd goed teruggekopt door Eckhardt op Freek Hoogeveen die vervolgens knap raak schoot. Scheidsrechter De Waal wees direct naar de middenstip om zich vervolgens te laten overtuigen door de clubgrensrechter van Rood-Wit dat Freek Hoogeveen de twee koppen grotere Dennis Jaspers had weggeduwd en daardoor buitenspel stond. Tot overmaat van ramp ontkende De Waal na afloop de goal goedgekeurd te hebben.

Toch bleef Groeneweg na deze domper onverminderd aanvalslustig. Met nog tien minuten in de eerste helft schoot Mario van Dieren de bal kiezelhard op de paal. Freek Hoogeveen pikte daarna de bal helaas in buitenspelpositie op en stelde Eckhardt in staat te scoren. Echter was de vlag, ditmaal wel terecht, omhoog. Al met al had het bij rust niet vreemd geweest als het 0-3 of 1-5 had gestaan in het voordeel van de Zevenhuizenaren.

Na rust was het voor Groeneweg snel gedaan. Thomas Marijnissen scoorde negen minuten na rust uit een voorzet vanaf de rechterflank de 2-0. Groeneweg kreeg minder kansen dan het in de eerste helft maar toch kwam de ploeg met René van Beek gevaarlijk voor de goal. Maurice Eckhardt zette Marijn van Beers slim weg. Maar wederom trof ‘Mister Groeneweg’ Andy Steging op zijn pad.

Een prachtige combinatie opgezet door Thomas Marijnissen zorgde voor de 3-0 en de winst voor Rood-Wit. In het restant van de wedstrijd werd het nog 4-1.

Lichtpuntjes
Een lichtpuntje aan Zevenhuizense zijde was 16-jarige debutant Rist Muyizere. Ondanks zijn leeftijd hield hij zich tijdens zijn debuut prima staande en bekroonde zijn spel ook met het maken van de 3-1.  Daarnaast is v.v. Groeneweg samen met VUC de enige ploeg die in iedere Eerste Klasse B in al van haar wedstrijden wist te scoren. De ploeg van René van Beek zal daar voorlopig nog weinig voor kopen. Met 3 punten uit 10 wedstrijden dragen de roodhemden de rode lantaren van de Eerste Klasse B. Aankomende week staat de thuiswedstrijd met GLZ/Delfshaven op het programma om daarna het jaar 2018 af met de kraker onderin op bezoek bij VELO.