Clicky

Kaarsjesavond het Oude Dorp in teken van Camino

Copyright Omroep Zuidplas

Kaarsjesavond in Nieuwerkerk a/d IJssel staat in het teken van de Kerstwensboom voor Centrum Camino, waar gedurende de hele avond geld voor ingezameld wordt.

Traditioneel organiseert winkelgebied het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel Kaarsjesavond, dit jaar op vrijdag 14 december. Er zijn diverse optredens, een kinderplein en natuurlijk ook een gezellige kerstmarkt.

Optredens
Kaarsjesavond begint om 17.00 en om 18.00 zal het kinderkoor de sWingerdjes met maar liefst 60 kinderen een optreden geven. Nieuw tijdens Kaarsjesavond; de River Big Band zal optreden om 19.30u en om 20.30u. Ook zal er in de Oude Kerk een sing-in zijn.

Kerstwensboom voor Centrum Camino
Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar een kerstwensboom. Hierin kunnen mensen een kaartje hangen om iemand voor te dragen die wel iets extra's verdient in de decembermaand. Bijvoorbeeld omdat ze altijd voor iedereen klaar staan of omdat ze een moeilijke periode achter de rug hebben. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om de wenskaarten voor €1, -- te verkopen; de opbrengst hiervan gaat naar Centrum Camino. Centrum Camino is het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, voor inwoners van Zuidplas en de regio. 
De wenskaarten kunnen tijdens Kaarsjesavond worden gekocht, maar ook van tevoren bij Babyhuis Teuntje Pluis, Brick King LEGO-winkel en Inksane.

Kerstwenspakketten
Onder alle wensen uit de kerstwensboom worden er drie kerstpakketten verloot. Deze goed gevulde pakketten worden zijn door de ondernemers van het Oude Dorp ter beschikking gesteld.

Kinderplein voor Centrum Camino
In de Kerklaan zal dit jaar wederom een kinderplein zijn, waar maar liefst 8 verschillende spellen te doen zijn. Kinderen kunnen voor €2,50 een spellenkaart kopen en hiermee deelnemen aan de leuke winterse spellen. Ook de opbrengst van deze Spellenkaart zal voor Centrum Camino zijn. Wij hopen met iedereen een heel mooi bedrag op te kunnen halen voor dit mooie doel. Naast de spellen die met de Spellenkaart gedaan kunnen worden, is er verder nog genoeg te doen voor kinderen.

Kerstman en 60 kraampjes
De kerstmarkt belooft dit jaar weer heel gezellig te worden, met zo'n 60 kraampjes. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht en zijn er diverse eetkraampjes. Om de kerstsfeer af te maken brengt de kerstman ook een bezoekje aan de gezellig kerstmarkt.

Santa Run
Extra dit jaar is dat de Rotary Santa Run tijdens Kaarsjesavond is. Deze start om 19u vanaf de Terp en eindigt hier ook. Er zijn twee routes, een voor kinderen (en begeleiders) en een voor volwassenen. Goed te weten; de route loopt NIET over de kerstmarkt.  Nadat de deelnemers klaar zijn, krijgen zij een medaille en een muntje voor een gratis drankje. Deze kunnen ingewisseld worden bij de kraam bij Ultimo voor en bij Lokaal 58.

Zie ook het artikel:
Radio-interview Arie Hubregtse ‘Camino’ (audio)