Clicky

Gasten van De Zonnebloem maken kerststukjes

Copyright Omroep Zuidplas

Woensdag 12 december hebben de gasten van De Zonnebloem, afdeling Nieuwerkerk kerststukjes gemaakt.

Het Ouderenwooncentrum Dianthus had hiervoor haar recreatiezaal ter beschikking gesteld. Vrijwilligers hebben gasten van huis opgehaald en naar het Dianthus gebracht.  Nadat iedereen verwelkomt was met koffie en kerstkrans, begon het echte werk. Marianne Bakker die inmiddels aardig wat ervaring heeft met het organiseren van deze activiteit, legde stapsgewijs uit hoe je een kerststukje opbouwt. Het was goed te zien dat de meeste gasten inspiratie hebben opgedaan tijdens het bezoek van de kerstmarkt aan het tuincentrum vorige maand. Sommige kerststukjes zagen er zeer professioneel uit. Vrijwilligers zorgden ervoor dat alle gasten ruim van kerstgroen en verdere aankleding van de kerststukjes waren voorzien. Vrijwilligers maakten als dank voor het gebruik van de recreatiezaal, kerststukjes voor de aankleding van de recreatiezaal. Na afloop zorgden vrijwilligers er weer voor dat de zaal weer opgeruimd werd opgeleverd. Ook zorgden zij er voor dat de gasten die niet in het Dianthus wonen, weer veilig met het zelfgemaakte kerststukje thuis kwamen.

De Zonnebloem zet zich in om mensen van 18 jaar en ouder, met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk van het leven te laten genieten. Dat doet De Zonnebloem met allerlei activiteiten. Mensen die als gast hieraan mee willen doen kunnen zich aanmelden bij www.zonnebloem.nl. Vrijwilligers en donateurs die ook een bijdrage willen leveren kunnen zich ook via deze website opgeven.