Clicky

D66 wil verbetering van de straatverlichting

Copyright Omroep Zuidplas

D66 Zuidplas vindt dat de verlichting in de gemeente Zuidplas een stuk beter kan. 

Naast het feit dat verlichting belangrijk is voor de daadwerkelijke veiligheid qua zicht geeft verlichting ook een gevoel van veiligheid. D66 heeft vernomen dat op enkele belangrijke plaatsen in de gemeente straatverlichting ontbreekt namelijk bij het fietspad tussen de parkeerplaats van het zwembad/hockey en de parkeerplaats van de voetbalvereniging in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit fietspad wordt veelvuldig door jongeren gebruikt om de verschillende sportlocaties te bereiken. Ook bij zebrapaden met name bij belangrijke openbare voorzieningen ontbreekt straatverlichting.

D66 vindt dat goede straatverlichting belangrijk is voor de veiligheid van onze inwoners en dat met name de routes die door jongeren gebruikt worden alsmede de zebrapaden bij belangrijke openbare voorzieningen extra aandacht verdienen als het gaat om veiligheid. 

D66 heeft het college van B & W hierover schriftelijke vragen gesteld en wil van het college weten of het bereid is tot het aanbrengen van extra verlichting.