Clicky

Koninklijke onderscheiding voor de heer Hans van Vliet

Copyright Omroep Zuidplas

Op vrijdagavond 14 december heeft de heer J. (Johannes) van Vliet uit Bleiswijk een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Gert-Jan Kats.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van V.V. Moerkapelle, waarin de decorandus afzwaaide als bestuurslid van de voetbalvereniging, werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in het clubgebouw op Sportpark ‘De Wilde Veenen’ aan de Windvaan in Moerkapelle.

De heer Van Vliet (70 jaar) was sinds 1973 in diverse functies actief als vrijwilliger van Voetbalvereniging Moerkapelle. Tussen december 1973 en september 1977 was hij bestuurslid, een periode waarin hij onder meer de redactie van het clubblad verzorgde. Daarna vervulde de decorandus van september 1977 tot november 2008 de rol van secretaris. Vanaf november 2008 tot en met zijn afscheid op 14 december gaf hij invulling aan de functie van penningmeester.

De heer Van Vliet werd in 1966 lid van de voetbalvereniging in Moerkapelle. Naar eigen zeggen uit noodzaak, omdat zijn woonplaats Bleiswijk in die tijd niet beschikte over een zaterdagvereniging.  Naast zijn activiteiten als bestuurslid was de decorandus ook nog 21 jaar leider van een seniorenelftal.

Sinds 1992 was de heer Van Vliet al erelid van V.V. Moerkapelle en Lid van Verdienste van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).