Clicky

VV Capelle verliest in en van Spijkenisse

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft zichtzelf vandaag verder in de problemen gebracht door uit bij Spijkenisse tegen een 3-0 nederlaag aan te lopen.

Helaas was de overwinning van Spijkenisse niet te danken aan hun flitsende spel, maar aan het falen van de Capelle aanval en enkele forse fouten, die verdedigend werden gemaakt.

Al na 46 seconden stond de 1-0 op het scorebord en dat betekende dat Capelle vanaf dat moment ook tegen zichtzelf aan het voetballen was. Onachtzaamheid en niet attent zijn leverde de 1-0 op en daarna was het aan Capelle om het Spijkenisse moeilijk te maken. Capelle was even aardig van de kook na de vroege treffer van Spijkenisse, maar na nog enkele kansjes voor Spijkenisse kwam Capelle wat beter in de wedstrijd. Rutger de Bos, die na lang blessureleed vandaag weer zijn opwachting maakte schoot in de 21e minuut over. Spijkenisse had in de 23e minuut al 2 spelers moeten wisselen vanwege blessures.

Capelle kreeg enkele kansjes, maar de laatste bal was vaak weer net niet goed of de verkeerde keuze werd gemaakt of men stond buitenspel. Toch leek de gelijkmaker een kwestie van tijd, maar in de 35e en 36e minuut werden 2 100% kansen gemist. Eerst schoot Bram de Bruin te zacht in de handen van de keeper, daarna gaf Nassim Asrih de keeper nog kans om in te grijpen. In de 42e minuut weer een lange rush van Bram van Eijk, maar ook zijn schot ging hoog over. Net voor rust nog kans uit een corner, maar ook nu bleef Spijkenisse overeind.

Na rust de eerste kans voor Capelle, maar de keeper van Spijkenisse bracht redding. Echt grote kansen leverde het aanvalsspel van Capelle niet op, omdat ook de schoten van Nassim Amaarouk vandaag niet altijd even gelukkig waren. Spijkenisse liet Capelle het spel maken en loerde op de counter. Tol, die was ingevallen kopte in de 62e minuut ongehinderd de bal in de uiterste hoek. Capelle bleef het wanhopig proberen, maar vaak zonder het juiste overleg en in de omschakeling was het af en toe gevaarlijk omdat Spijkenisse deze middag veel resoluter was in de afwerking. Rutger de Bos werd in de 69e minuut nog vervangen door Luuk Kraaijeveld, maar een goede kans kreeg de jeugdige spits niet. Af en toe leek het wat te worden, maar of er werd naast of over gemikt, of de keeper van Spijkenisse bracht redding. De beste kans was in het laatste kwartier nog voor Spijkenisse en het geloof bij een aantal spelers van Capelle was net als de temperatuur tot het nulpunt gedaald. Kevin van la Parra, die vandaag ook niet erg gelukkig was werd nog vervangen door Laurens Huurman, die nog vijf minuten zijn kans kreeg.

De nederlaag was een feit en het was Spijkenisse dat in de laatste seconde van de wedstrijd nog de wat geflatteerde 3-0 maakte. De prima leidende scheidsrechter floot direct af. Hij had nog een lange reis naar Drachten voor de boeg. Teleurgesteld dropen spelers en supporters van Capelle af. Opvallend dat op de uitwedstrijd bij Nootdorp na, Capelle in uitwedstrijden geen enkele overwinning kon boeken en vaak met grote cijfers werd afgedroogd. Men moet blijven hopen dat na de winterstop er wel punten worden binnen gehaald. Er is voor de groep en technische staf nog werk genoeg.