Clicky

Hoofdweg vanaf januari op de schop, tijdelijk diverse omleidingen

Copyright Omroep Zuidplas

Voor verkeersdeelnemers van en naar Nieuwerkerk die doorgaans via de Hoofdweg rijden, zullen vanaf begin volgend jaar tijdelijk diverse omleidingsroutes gelden.

De Hoofdweg tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel gaat begin volgend jaar volledig op de schop. Door toenemend verkeer beter te laten doorstromen wordt de Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de Britse Zoom aangepast.

Vanaf januari zal de reconstructie in 2 fasen plaatsvinden. De eerste fase betreft de reconstructie van de Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de gemeentegrens van de Zuidplas. In deze fase wordt de kruising ter hoogte van de Akeleibaan aangepast en voorzien van verkeerslichten. In deze fase worden ook al werkzaamheden uitgevoerd in Nieuwerkerk aan den IJssel: Het betreft rooiwerkzaamheden langs de Hoofdweg en het aanleggen van voorbelastingen. De verwachting is dat deze werkzaamheden in mei 2019 klaar zijn. Omdat het werk in twee fasen wordt uitgevoerd, zal op de gemeentegrens tussen Capelle aan den IJssel en Zuidplas, een tijdelijke aansluiting gemaakt worden tussen de nieuwe situatie en de nog aan te passen situatie.

In de tweede fase wordt de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel aangepast. Het werkgebied is vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel.De werkzaamheden starten in de zomer van 2019 en zullen eind december klaar zijn. De werkzaamheden in deze fase betreft het herinrichten van de Hoofdweg. De huidige rijbaan zal worden aangepast naar twee rijbanen van één rijstrook, met een middenberm. De bomen langs de huidige Hoofdweg worden gekapt, om ruimte te maken voor het nieuwe ontwerp. In het nieuwe ontwerp worden nieuwe bomen aangeplant.