Clicky

Regelmatige winst voor heren CAS CRM – ZVH, dames Jumbo ZVH geven niet thuis

Copyright Omroep Zuidplas

De heren van CAS CRM-ZVH speelde zaterdag tegen hekkensluiter Sudosa-Desto uit Assen, de dames van Jumbo ZVH kregen zaterdag in eigen huis de hekkensluiter van de derde divisie, VCV uit Veenendaal op bezoek.

HEREN:
Zevenhuizen - De heren van CAS CRM-ZVH speelde zaterdag hun laatste competitiewedstrijd in 2018 tegen hekkensluiter Sudosa-Desto uit Assen. Gezien de stand op de ranglijst mocht dit geen probleemwedstrijd voor de Zevenhuizense heren worden en dit werd het ook niet. Via de setstanden 25-14, 25-14 en 25-21 werd dit een reguliere 3-0 overwinning.

Trainer/coach Kristian van der Wel, had weer de beschikking over een fitte selectie en bracht de volgende basis binnen de lijnen: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin liet CAS CRM zien, wat zij in deze wedstrijd wilde. Met een sterke service werd Sudosa onder druk gezet en met een snoei harde smash van Ludrich Inocente werd gelijk de toon gezet, Zevenhuizen kon met een sterke eigen aanval en een goed sluitend blok punten scoren. Bij 18-9 voerde coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel uit en bracht hij Gianno Beij en Bram Wiltenburg in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad. Nadat Gianno Beij zijn team op setpoint kreeg wist Ludrich Inocente de set met zijn aanval af te sluiten met 25-14.

CAS CRM bleef op dezelfde voet doorgaan en met Ludrich Inocente aan de opslag en met een sterk blokkerende Benjamin Parkinson die ook nog naast hem een sterke aanval van Max Nieuwstad had, was een 9-2 voorsprong vlot opgebouwd. Bij 15-8 bracht coach Kristian van de Wel Tristan Keijzer in het veld voor Thomas van Rij. Dit was geen verzwakking en CAS CRM bleef doorgaan. In deze fase liet ook Timothy Scheffers  blokkeer kunsten aan het publiek zien met zijn acties tilde hij de stand naar 20-11. Hierna konden de Zevenhuizense heren rustig doorspelen en op het eind wist Chris van Mullem zijn punten totaal op te krikken en deze set met 25-14 voor ZVH binnen te halen.

In de derde set bleef Tristan Keijzer staan en kon Sudosa met meer agressie spelen en wist zelfs een voorsprong te nemen. Dit wisten ze tot 15-16 vol te houden, daarna kwamen ze weer onder druk te staan en verliepen hun aanvallen zonder succes. Zevenhuizen gaf niets meer weg en met de aanval van Tristan Keijzer werd het match point 24-21 neergezet. Voor de opslag bracht coach Kristian van der Wel, Sven Heijkoop voor Benjamin Parkinson in het veld. Met zijn service kon Sudosa niet sterk genoeg aanvallen en was de aanval een prooi voor de blokkerende Ludrich Inocente 25-21.

CAS CRM behaald hiermee de volle winst en staan op een derde plek van de ranglijst. De heren hebben voorlopig rust en kunnen nu genieten van de kerst en de jaarwisseling. CAS CRM zal voor de competitie pas weer op zaterdag 12 januari 2019 aantreden in het Dorpshuis Swanla tegen NTC-Vastgoed Donitas uit Groningen.

DAMES:
Zevenhuizen - De dames van Jumbo ZVH kregen zaterdag in eigen huis de hekkensluiter van de derde divisie, Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV uit Veenendaal op bezoek. Op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden voor de Zevenhuizense dames, maar niets is minder waar. Een futloos spelende Zevenhuizen kon geen deuk in een pakje boter slaan en moest toezien dat VCV via de setstanden 18-25, 16-25, 25-27 en 21-25 een gedegen 4-0 overwinning boekte en de vijf punten mee naar huis nam.

Coach René van Essen was niet met een voltallige selectie en kon niet beschikken over Karen Knip en vaste jeugdspeelster Finola Parkinson, de laatste speelde met haar team een kampioenswedstrijd. Ook Michelle van der Knaap-Bijl was licht geblesseerd en de volgende basis kwam in het veld: Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil, Tara van Zijl en libero Kim Walter. De Zevenhuizense dames begonnen niet overtuigend aan de wedstrijd en lieten niet zien dat ze alles op alles wilde zetten om te winnen. VCV echter speelde alert en wist alles te verdedigen en kon na 12-12 het heft in handen nemen en aanvallend makkelijk scoren. De Zevenhuizense blokkering kreeg geen grip op hun aanvallen en moest coach René van Essen zijn twee time-outs gebruiken/ Zijn aanwijzingen werden niet opgevolgd en pas in de eindfase wist Chiara Broek met haar service wat punten te scoren, maar VCV liet niet los en met 18-25 werd deze set een prooi voor hen. Zevenhuizen herstelde zich niet in de tweede set en bleef achter de feiten aanlopen. Er waren wel lange rally’s maar Jumbo ZVH kon niet tot score komen en ook deze set ging met 16-25 over in handen van de dames uit Veenendaal.

In de derde set wist Jumbo ZVH de dames uit Veenendaal meer onder druk te zetten. Bij 7-8 kwam Michelle van der Knaap-Bijl in het veld voor Vera Bruggeman en dat effect. Zevenhuizen krachtiger spelen kon naar een 22-18 voorsprong spelen. Na een time-out van VCV kwamen de gasten weer terug en kon Zevenhuizen een setpoint bij 24-21 niet verzilveren en zag VCV de leiding overnemen en de set met 25-27 binnen halen. Ook in de vierde set hielden de beide teams elkaar tot 21-21 in evenwicht, daarna was de blokkering van VCV van doorslaggevend belang en kon VCV de zet met 21-25 afsluiten en Zevenhuizen met lege handen achter laten.

Voor de Zevenhuizense dames is er maar korte tijd over om zich mentaal weer op orde te krijgen, maandagavond om 20.00 uur spelen zij dan weer in eigen huis voor de beker tegen Haaglanden

Foto: André Dirks