Clicky

Wisselvallig en incompleet VV Moerkapelle in Woerden geen partij voor VEP

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdagmiddag 15 december reisde VV Moerkapelle voor de tweede keer dit seizoen naar Woerden af. 

Deze keer om de uitwedstrijd te spelen tegen nieuwkomer in de zaterdag vierde klasse VEP 1. Vanuit de overleving kregen we mee dat het meer dan 25 jaar geleden moet zijn geweest dat de eerste elftallen van beide verenigingen tegen elkaar hebben gespeeld. Voor ons als club dus nu een nieuwkomer, maar VEP bestaat dit jaar al 100 jaar!

Het was zaterdagmiddag ongelooflijk striemend koud. De vraag is eigenlijk of dit type weer voor alle deelnemers nog wel aantrekkelijk is om wedstrijden te laten doorgaan !  De komst van ruim 25 toeschouwers uit Moerkapelle wordt onder deze omstandigheden dan ook zeer gewaardeerd. 
Moerkapelle trad vanmiddag, de laatste wedstrijd voor de winterstop, zeer gehavend en incompleet aan tegen VEP. De ziekenboeg van de selectie zat overvol. Sloof, Van den Berg, De Bruin en gebroeders Verweij waren allen helaas niet beschikbaar, maar vol goede moed werd aan deze uitwedstrijd begonnen.

Moerkapelle kwam vanaf de aftrap af aan op het natuurgrasveld direct onder druk te staan. VEP viel van meet af aan aan en kreeg ook enkele kansjes. Op de rechterflank bij Moerkapelle zorgde Koorevaar nog voor enig gevaar, maar dat deerde de thuisclub weinig. Na bijna een kwartier spelen luidde een foutje bij Moerkapelle op het middenveld de eerste treffer van de middag al in. Dit buitenkansje liet VEP zich niet ontgaan en de aanval hier vanuit trof net doel door de linker aanvaller F. Kooijman. Moerkapelle kreeg niet de gelegenheid om hiervan te bekomen, want een direct daarop al volgende corner werd keurig binnengekopt door de broer van Kooijman, Kevin. Dat was een domper voor Moerkapelle dat daarna uit alle macht probeerde de aanval te zoeken. Dat lukte pas echt redelijk in de laatste tien minuten voor rust. In die fase kreeg Koolhaas de kans om de aansluitingstreffer te realiseren, maar dat lukte hem net niet. De wedstrijd ging met een 2-0 stand de rust in.

Moerkapelle trainer Peters wisselde in de rust de ook half zieke Koorevaar voor een van drie jeugdspelers die op de koude bank zaten. De jeugdige Jeffrey Kievit kwam in het veld. Direct na rust wist hij al enige onrust in het strafschopgebied van VEP te creëren. Hij kreeg zelf ook de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar gunde die aan Van Dommele die hard tegen de goede sluitpost van VEP aanschoot. Overtuiging in het kunnen ontbrak vanmiddag aan Moerkapelse zijde. Na ruim een kwartier spelen wist VEP, na een zwak ingrijpen van Jager in de achterhoede van Moerkapelle de derde treffer op het scorebord te brengen. De 3-0 was de nekslag voor Moerkapelle dat het vanmiddag niet kon bolwerken tegen het effectief spelende VEP. De 4-0 die vlak voor tijd viel was meer een formaliteit en geeft eigenlijk een geflatteerd beeld van deze matige wedstrijd. De koude en op het laatst ook de invallende duisternis gaf veel meer een juiste weergave van de wedstrijd die we jammer genoeg maar snel moeten vergeten. Moerkapelle staat met de winterstop met 13 punten op de negende plaats. Veel denk- en reparatiewerk aan de winkel voor de trainer met zijn staf om straks weer beter uit de startblokken te verschijnen en het tweede deel meer punten te verzamelen dan in dit eerste deel. Het vervolg van de competitie na de winterstop is op 19 januari  2019 met een thuiswedstrijd tegen Kamerik.

Opstelling: Timon de Graaf, Richard Koole, Thijs van Nieuwkoop, Davey Jager, Joop van Beek, Daniel van den Hoven, Jaron van Dommele, Frank van der Bas, Tim Koorevaar, (45: Jeffrey Kievit),  Michael Koolhaas, Timon van Dam (65: Sander Koole).