Clicky

Burgemeester Oskam deelt vuurwerkbrillen uit

Copyright Omroep Zuidplas

Burgemeester Peter Oskam deelde vandaag speciale vuurwerkbrillen uit aan kinderen van groep 6 en 7 van de Sjalomschool in Capelle. 

Handhaver Damiën van Velde vertelde de kinderen over het belang van de speciale vuurwerkbril. “Een vuurwerkbril is een bril van speciaal plastic dat je ogen beschermt tegen beschadiging door vuurwerk”.

Burgemeester Oskam begrijpt goed dat vuurwerk afsteken voor kinderen ‘leuk en spannend’ is: “Maar vuurwerk is ook erg gevaarlijk. Draag daarom altijd een speciale vuurwerkbril die je ogen beschermt en voorkomt dat je gewond raakt, littekens overhoudt of nog erger, je blind wordt.” Volgens de burgemeester en de handhaver schuilt het gevaar niet alleen in het zelf afsteken van vuurwerk. “Ook als je zelf geen vuurwerk afsteekt en alleen kijkt naar sier- of knalvuurwerk is het verstandig een vuurwerkbril op te zetten. Veel slachtoffers van vuurwerk zijn juist omstanders en kinderen”. Gemeentelijke handhaver Damiën van Velde vult aan: “Veiligheid gaat boven alles, daarom krijgen alle kinderen van de groepen 6 en 7 in Capelle aan den IJssel een gratis vuurwerkbril van de gemeente.”

Om Oud en Nieuw dit jaar in Capelle veilig en gezellig te laten verlopen houden de handhavers op 31 december een extra oogje in het zeil. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december tussen 18.00 uur en op Nieuwjaarsdag tot 2.00 uur.