Clicky

VV Capelle verder in de beker

Copyright Omroep Zuidplas

Na een wat je rustig kan noemen een rampjaar voor Capelle met degradatie en grote problemen met de ontslagen trainers en vele blessures, werd vandaag de laatste wedstrijd gespeeld voor de districtsbeker in Numansdorp tegen NSVV.

Naast de vele blessures, waren er nu nog een aantal afwezigen en afmeldingen, o.a. Jelle Pollemans, Bram de Bruin, Nassim Amaarouk, John Fredy van Hijum, Omar Gomes Shee en Nassim ASsrih. Trainer Ton van Bremen en assistent Ron Valk (trainer van het 2e elftal) moesten dus de nodige spelers uit het 2e oproepen.

Op het kunstgrasveld in Numansdorp werd het niet een al te beste wedstrijd tegen NSVV dat in de 2e klase uitkomt. Uiteindelijk werd het duel winnend afgesloten met 1-3, zodat het jaar toch nog een enigszins goede afsluiting heeft gekregen. Capelle kwam op een 0-1 voorsprong door de Zeeuw, maar deze speler was indirect ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker van NSVV. Ongelukkig kreeg hij op 18 meter van de goal de bal tegen d ehand en de vrije trap werd op sublieme wijze via binnenkant paal binnen geknald. Toen idereen zich al had neergelegd bij de 1-1 ruststand, maakte Capelle of NSVV, dat was vrij onduuidelijk, net voor affluiten voor de rust de 1-2. Een corner werd hard voor gegeven en de bal werd slehct verwerkt en via de hak van een NSVV speler of een teen van Yannick Omgba kwam de ruststand van 1-2 op het bord. Even daarvoor had NSVV een unieke mogelijkheid op 2-1 gemist, maar ook was er toen een goed ingrijpen van Bradly van der meer.

In de tweede helft wisselden beide trainers veelvuldig en het spel was erg rommelig. Uiteindelijk werd in de 40e minuut na een prima actie en voorzet van Ricardo Lelieveld, Yannick Omgba nu wel de zekere doelpuntenmaker. Hij schoot de voorzet prima binnen. Net voor het einde had Kevinvan la Parre nog de 1-4 willen binnenwerken, hij passeerde de keeper al, maar de bal ging net over het doel.

Zaterdag 19 januari moet Capelle met een hopelijk volledig fitte selectie aan de 2e helft van de competitie beginnen met een zeer belangrijke wedstrijd tegen XerxesDZB. Hoe precies het totale begeleidingsteam er dan zal uitzien is nog een beetje een raadsel, maar daarover zal de komende weken wel meer duidelijk worden.