Clicky

Omroep Zuidplas aanwezig bij diamanten huwelijk echtpaar Heemsbergen-Huurman

Copyright Omroep Zuidplas

De echtelieden waren op 18 december jl. 60 jaar getrouwd en de dag erna ging burgemeester Kats op visite.

Dirk is een rasechte Zuidplassenaar en 84 jaar geleden geboren in Zevenhuizen. Met zijn 10 vrienden gingen ze er op de zaterdag met de fiets op uit om meisjes te zoeken. Ook naar Bleiswijk en daar vond hij in de dorpskern zijn liefde Corrie, die 3 jaar jonger is.

Dirk komt uit een meubelmakers familie. Tot 1961 heeft hij ook in dat vak gezeten als meubelmaker. Dekkers meubelen voor de insiders. Hij heeft daarna nog als postbode gewerkt maar vond zijn stekje bij het ziekenfonds (De Goudse?). Bij velen in Moordrecht zal hij nog wel bekend zijn als loper van het ziekenfonds, de ziekenfondsbode voor de oudere generatie. Hij heeft zich daarna opgewerkt tot afdelingschef.

Corrie kwam uit een gezin met 13 kinderen en zoals dat vroeger normaal was betekende dat helpen in de huishouding. Haar vader vond ze te jong voor verkering, maar ware liefde laat zich niet dwingen. Op een gegeven moment werd ze gesnapt en dreigde straf, maar pa maakte het goed door Dirk op de koffie uit te nodigen. Ze zijn in de kerk getrouwd en hebben 3 kinderen gekregen en 7 achterkleinkinderen; die allen in de buurt wonen.

Ze wonen nu al weer 10 jaar in de Eendrachtshof in Zevenhuizen. Een aantal malen zijn ze verkast. Hun eerste woning was in de Dorpstraat waar aardig aangetimmerd is om het op te knappen. Daarna volgde nog de Burg.Klinkhamerstraat, de Wilgenlaan, de Akkerstaart om in hun huidige woning in de Burg. Nederveenlaan uit te komen.

Dirk deed vroeger aan schilderen en tekeningen en daar zijn nog bewijzen van te vinden in de woning. Cori’s favorieten waren breien en puzzelen.

Ze hadden een caravan die hun naar meerdere plaatsen heeft gebracht. Tot dit jaar want na 7 jaar seizoenplaats in Heerde hebben ze daar dit jaar afstand van gedaan. Ze fietsen nog wel veel. Tot voor kort rond de camping waar ze de hele zomer verbleven en nu in de omgeving Ze maken dan tripjes van zo’n 30 kilometer.

Liefde, touw en alles delen is hun motto voor een gelukkig huwelijk. We wensen het bruidspaar nog vele mooie jaren.