Clicky

Radio-interview Rinus Bosman ‘Elim’ (audio)

Copyright Omroep Zuidplas

Vrijdagavond, 28 december jl, was oud wedhouder Bosman en thans voorzitter van de stichting Hospice Moerkapelle te gast bij omroep Zuidplas om te spreken over de Hospice Elim in oprichting.

In het interview, wat programmamakers Gerard van Doodewaard en Leen Koster met hebben, laat Bosman zich uit over de doelstellingen, de plannen en procedures en geeft hiermee aan over een goed doordacht en solide plan te beschikken.

Elim is een initiatief van de Moerkapelse kerken om een hospice te realiseren. Dit initiatief is in 2016 begonnen en het doel is om begin 2020 de deuren te kunnen openen. Vanuit naastenliefde wil men in dit christelijk hospice er zijn voor iedereen. Hospice Elim er voor heel Moerkapelle en omgeving; vanuit hun christelijke naastenliefde (“heb je naaste lief als jezelf”) wil men er zijn voor iedereen, ongeacht welke achtergrond. En binnen de kamers voor de gasten is er ruimte voor elke cultuur en elk geloof. In de gemeenschappelijke ruimten zal men vanuit de achtergrond van de initiatiefnemers ernaar streven dat iedereen zich daar welkom voelt en elkaar respecteert.

Zie ook de artikelen:
Elim nieuwe hospice Moerkapelle
Hospice Elim voor iedereen, ongeacht welke achtergrond

Het hele interview met Bosman kunt u onder dit artikel terugluisteren.