Clicky

Omroep Zuidplas aanwezig bij echtpaar Post-Revet voor 60 jarig huwelijksjubileum

Copyright Omroep Zuidplas

Op zaterdag 29 december was het echtpaar 60 getrouwd en burgemeester Kats bezocht hen op 28 december om hen namens het gemeentebestuur te feliciteren. Zijn laatste als burgemeester van Zuidplas.

Con, 96 jaar en Wil, 85 jaar, komen uit bekende families uit Nieuwerkerk en Gouda. Con stamt uit de Post familie bekend van de Keizerbitter destilleerderij in Nieuwerkerk. Wil uit de familie Revet van Sporthuis Revet in Gouda.

Die sportieve achtergrond heeft hen ook bij elkaar gebracht. Beide hadden een zeilboot en ligplaats Maartje in Reeuwijk bleek een sleutel te zijn bij het huwelijk. Hun eerste woning was in Rijswijk en daarna volgden Coevorden en circa 25 jaar Bodegraven om weer terug te komen naar de geboortegrond van Con: Nieuwerkerk aan den IJssel.

Twee huwelijksdata kennen ze. Eerst voor het stadhuis en daarna op 9 februari voor de kerk (St Joseph Parochie aan de ’s Gravenweg). Drie kinderen hebben zij gekregen. 2 Heerlijke dochters kwamen er uit dit huwelijk voort. En 3 kleinkinderen, 2 jongens en een meisje van wie de laatste al 21 jaar in Nieuw Zeeland woont.

Wat vroeger normaal was, daar is bij deze familie ook sprake van. Het baantje van Wil als administratief medewerker kwam ten einde bij het huwelijk. Het gezegde dat vroeger toon voerde dat achter ieder geslaagde man een vrouw stond doet ook hier opgeld. Moeder zorgde voor huishouding en kinderen. Ook kinderkleding kwam van haar hand en daarnaast smog werk. Na opgroeien kinderen is Wil consulente geweest bij Walra. Wil is ook mantelzorger voor haar ouders geweest en behoeft nu zelf verzorging. De sportieve activiteiten van het echtpaar lagen vooral rond het water. Zeilen, zwemmen, waterpolo komen zoal langs. Maar ook de marathon van New York en Berlijn zijn 2 maal gelopen door Con. De vakanties verschoven door de tijd van zomer naar winter, waar skiën centraal in stond. In Kaprun (Oostenrijk) hebben ze 25 jaar terugkerend in een appartement verbleven

Con heeft een achtergrond waar hij veel over te vertellen heeft Uit een grote familie van 13 kinderen en een voortvarend destilleerdersbedrijf begint zijn verhaal bij de kostschool en HBS. De oorlog kwam er tussen en die werd thuis uitgezeten. Studie handelscorrespondentie en dan een wending van 2 jaar als oorlogsvrijwilliger op de officiersopleiding in Engeland. Naar de avond MTS om elektrotechniek te studeren om bij Hitland uit te komen waar hij circa 25 jaar directeur van het recreatiepark Hitland is geweest; tot circa 1993/1994. Een wat vage grens omdat het een soort overdrachtsperiode was met schoonzoon.

Con is nog erg actief. Biljarten, verzorging van het oude kerkhof van de oude st Joseph Parochie. Daarnaast maakt hij ook bedevaart reizen naar onder andere Israël en Rome. Con is ook schrijver. Zo heeft hij verhalen geschreven over de oude St Joseph Parochie en de distilleerderij Keizerbitter. Tot 3 jaar geleden reed hij nog auto.

Het zijn trouwe leden van de Sint Joseph Parochie.