Clicky

Zuidplas, met uitzondering van Moerkapelle, rustig 2019 in

Copyright Omroep Zuidplas

De jaarwisseling in Nieuwerkerk, Zevenhuizen en Moordrecht zijn rustig verlopen. In de Zuidplasgemeente Moerkapelle was het wel onrustig, de ME moest daar worden ingezet nadat hulpverleners werden bekogeld met vuurwerk.

Burgemeester Kats geeft aan teleurgesteld te zijn en spreekt van een gênante vertoning. Nadat een groep jongeren diverse hulpverleners met zwaar vuurwerk bekogelde gaf de scheidende burgervader Kats nieuwjaarsnacht toestemming aan de ME om op te treden. De mobiele Eenheid voerde verschillende charges uit waarna de rust snel terugkeerde. Vorig jaar brandde er in Moerkapelle een auto uit tijdens de jaarwisseling.

Gert-Jan Kats op Twitter:
@gertjankats
Helaas vond grote groep jongeren in #Moerkapelle het nodig om hulpverleners met zwaar vuurwerk te bekogelen. Ik heb toestemming gegeven om ME te laten optreden. Verschillende charges zijn uitgevoerd. Inmiddels is het weer rustig. Wat een gênante vertoning. Ben diep teleurgesteld!

Geen grote incidenten dus in Nieuwerkerk aan den IJssel. Wel moesten er een paar afvalbakken het ontgelden. Medewerkers van de gemeente Zuidplas hadden preventief alle afvalbakken dichtgemaakt, maar enkele werden toch beschadigd door vuurwerk. De brandweer moest 2 keer uitrukken voor kleine buitenbrandjes.

De Nederlandse Spoorwegen meldde oudejaarsavond dat een trein ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel zou zijn bekogeld met zwaar vuurwerk. De spoorwegen hebben een melding gemaakt bij de politie, treinverkeer kon gewoon doorgaan.