Clicky

Leen Koster genomineerd voor twee Zilveren Duif Awards

Copyright Omroep Zuidplas

De Nieuwerkerkse voorganger en gospelzanger Leen Koster is met zijn tweede cd ‘Dichterbij dan ooit’ genomineerd voor een Zilveren Duif Award. 

Een nominatie in de categorie Pop- of rockalbum van het jaar. Daarnaast heeft hij een nominatie ontvangen in de categorie Liedschrijver/componist van het jaar en is tevens genomineerd voor artiest van het jaar de categorie waar het publiek over beslist.

Koster is naast voorganger van de Volle Evangelie gemeente Het Kruispunt in Nieuwerkerk a/d IJssel, zanger maar ook programmamaker en columnist bij omroep Zuidplas. Koster is co presentator van het programma Rondom het Licht. De veelzijdige voorganger is medeauteur van het boek ‘De waarheid over de eindtijd’ welke tot stand kwam in samenwerking met Henk van Zon, Frank Ouweneel en de van Tv bekende evangelist Feike ter Velde (Leen Koster medeauteur ‘De waarheid over de eindtijd’). Koster kwam in november 2015 met zijn debuutalbum ‘Diep van binnen’ (Debuutconcert van Leen Koster in de Pauluskerk in IJsselstein) en dit debuutalbum kwam direct op nummer 1 binnen in de Nederlandse Gospel top 10. Eind maart 2017 kwam alweer zijn tweede cd uit, genaamd “Dichterbij dan ooit” waarvoor hij nu genomineerd is (Leen Koster op Zilveren Duif Awardgala). Op het album ‘Dichterbij dan ooit’ zingt hij zeer toegankelijk liedjes voor een breed publiek al schuwt hij er niet voor luid en duidelijke Gods boodschap te laten horen (Reddingsplan).

Koster ontving al eerder nominaties voor de award maar greep er tot nu toe naast (Leen Koster grijpt naast Zilveren duif). De Zilveren Duif Awards belichten het beste dat christelijke muziek in binnen- en buitenland te bieden heeft op het vlak van kwaliteit, originaliteit en authenticiteit, gekozen door een jury en een groep vakmensen. De Zilveren Duif Awards worden in de Basiliek in Veenendaal, als onderdeel van de Maand van de Christelijke Muziek uitgereikt. De Awards zijn een begrip geworden en laten elk jaar weer de kwaliteit, diversiteit en authenticiteit van christelijke muziek zien. De Zilveren Duif is een samenwerkingsverband van (grotendeels christelijke) platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties.