Clicky

Nacht Stille Omgang

Copyright Omroep Zuidplas

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart 2019 wil de Romse gemeenschap in Gouda met andere belangstellenden voor de negentiende keer de Stille Omgang in Amsterdam lopen.

De omgang duurt ongeveer een uur en begint om middernacht. U bent van harte uitgenodigd om mee te lopen. Pastoor Van Klaveren gaat mee en zal voorgaan in de Eucharistieviering in de Begijnhofkapel in Amsterdam om 22.30 uur. Voordat men naar Amsterdam vertrekt is er een overdenking om 20.00 uur in de H. Josephkerk in Gouda.

Tijdens de jaarlijkse Stille Omgang gedenken duizenden gelovigen uit het hele land een hostiewonder dat in 1345 in Amsterdam plaatsvond. Sinds de middeleeuwen werd dit voorval herdacht met een jaarlijkse sacramentsprocessie. Toen er na de reformatie echter een processieverbod kwam, begonnen katholieken de route ’s nachts in het geheim te lopen. Hieruit is de Stille Omgang ontstaan. Op de website www.stille-omgang.nl kunt u hier meer informatie over vinden.

Wilt u ook meelopen? Geeft u zich dan op voor zondag 24 februari 2019. Dit kan via e-mail: stilleomgang@sintjandd.nl