Clicky

Oud-organisatoren oud & nieuw Moerkapelle schrijven brief naar gemeente: 'Diep teleurgesteld in gebeurtenissen jaarwisseling'

Copyright Omroep Zuidplas

Naar aanleiding van de afgelopen jaarwisseling 2018-2019 in Moerkapelle, hebben oud-organisatoren van het Nieuwsjaarfeest in Moerkapelle een brief gestuurd naar de gemeente.

''Als oud organisatoren deed het ons pijn te vernemen hoe deze dit jaar in Moerkapelle verliep.

Door alle verhalen die op dit moment rond gaan omtrent organisatie en inzet van ME kon onze reactie niet uitblijven.

Wij zijn gestopt met het organiseren van de feestelijkheden in Moerkapelle omdat de communicatie, samenwerking en waardering vanuit de gemeente en politie minimaal aanwezig was:

- Wij zijn voor de jaarwisseling 2017-2018 laat benaderd vanuit de gemeente Zuidplas.
- Tijdens de activiteiten stonden hulpdiensten niet voor ons klaar.
- Na afloop (tijdens de evaluatie) werd ons door de korpschef van de gemeenten Waddinxveen-Zuidplas het volgende mee gedeeld. Citaat: Volgens mijn opinie is het niet noodzakelijk om een gesubsidieerd feest te organiseren in Moerkapelle, de jeugd is veranderd.

Vooral deze punten (met name de laatste) heeft ons doen besluiten de Gemeente en Politie de volledige verantwoordelijkheid te geven tijdens de jaarwisseling 2018-2019. Onze jaren van inzet voelde als Stank voor Dank.

Wij betreuren de gebeurtenissen in Moerkapelle. Om deze in het vervolg te voorkomen en om de afgelopen jaren verder aan jullie toe te lichten. Gaan we graag met jullie in gesprek.''

Bovenstaande brief is zondagavond 6 januari verstuurd naar de gemeente Zuidplas. De briefschrijvers hebben aan de redactie van Omroep Zuidplas gevraagd de namen niet openbaar te maken, welke wij respecteren.