Clicky

Laatste week tentoonstelling 'Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant!'

Copyright Omroep Zuidplas

De grote overzichtstentoonstelling Fabeltjesland, 50 jaar Fabeltjeskrant in LP2, Rotterdam gaat de laatste week in.

Tot en met zondag 13 januari is de tentoonstelling nog te bezoeken. 
"De afgelopen maanden hebben we veel positieve reacties ontvangen. Meneer de Uil, juffrouw Ooievaar, de gebroeders Bever en alle overige poppen maken bij veel bezoekers mooie herinneringen los. Samen met de nieuwe bioscoopfilm De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen die in december in première ging, is het een mooie afsluiting van 50 jaar Fabeltjeskrant.", aldus Eva van der Vegt, directeur Bureau Vermaeck, een van de initiatiefnemers van de tentoonstelling.Combinatiebezoek film en tentoonstelling
Juist de combinatie van de nieuwe versie van de Fabeltjeskrant in de bioscoop en de historie van de populaire tv-serie getoond in de tentoonstelling maakt dit tot een mooi combinatiebezoek. Iedereen die naar de film De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen is geweest, krijgt op vertoon van het bioscoopkaartje voordeel op de toegang tot de tentoonstelling.

Fabeltjesland: een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant brengt een hommage aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant.  Meer dan 40 originele poppen die ooit gebruikt werden voor de televisieserie, worden getoond. Daarnaast wordt de ontstaansgeschiedenis en maatschappelijke kant van de Fabeltjeskrant verteld aan de hand van historische verhalen van een club Rotterdamse vrienden in oorlogstijd. De tentoonstelling is ook voor kinderen intrigerend en uitdagend. Naast het maken van een korte stop-motion Fabeltjes-scène, kunnen bezoekers wandelen door het Dierenbos.

Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant is t/m 13 januari in LP2 op de Wilhelminapier te bewonderen.

Foto: Roy Beusker