Clicky

GKV Nieuwerkerk aan den IJssel viert 25-jarig jubileum

Copyright Omroep Zuidplas

Op 1 januari 2019 bestond de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Nieuwerkerk aan den IJssel 25 jaar. 1 januari 1994 werd de gemeente geïnstitueerd in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Aanvankelijk kerkte de gemeente in voormalige gebouw Het Kruispunt aan de Middenmolensingel, daarna in de Sint Joseph parochie aan de Kerklaan in Nieuwerkerk a/d IJssel en per 29 januari 2004 in het eigen kerkgebouw De Lichtkring aan De Dreef 1. Het ledenaantal groeide door de jaren van 207 leden naar 650 leden.

De dominees die verbonden waren aan deze gemeente waren Ds C.J. Smelik (Ds. C.J. Smelik overleden), Ds. Wim de Groot (Ds. Wim de Groot vetrekt naar Rotterdam Centrum) en Ds. Henco Lopers (Intrededienst ds. Lopers (video)). Het jubileum werd 6 januari met de hele gemeente gevierd tijdens een feestelijke dienst. Aansluitend was er koffie met taart, borrel, een Poppenvoorstelling van 'Poppen en meer' en een gezamenlijke lunch.