Clicky

Lampionnenoptocht: Katten en vlinders overspoelen Zevenhuizen

Copyright Omroep Zuidplas

Op zaterdag 26 januari zullen de straten van Zevenhuizen zich vullen met poezen, ka-ters en vlinders. Veel kinderen zullen zich namelijk verkleden als poes of vlinder tij-dens de lampionnenoptocht.

’s Avonds om 19.00 uur start de wandeling in dorpshuis Swanla. Dan lopen kinderen tot 12 jaar in het donker met hun lampionnen/fakkels door Zevenhuizen.

Verhaal over poezen en vlinders
Het thema van dit jaar is ‘Een huis voor Harry’. Dit komt van het gelijknamige boek, wat prentenboek van 2019 is. In het boek is de hoofdpersoon een kat, Harry. Zijn vriendinnetje Vera is een vlinder. Ze spelen samen tikkertje, maar dan raakt Harry Vera kwijt. Hij is ook meteen de weg en zijn huis kwijt: hij is verdwaald!

Tijdens zijn zoektocht ziet Harry verschillende verkeersborden die hem de weg moeten wij-zen en ontdekt hij allerlei soorten huizen. Uiteindelijk kunnen andere katten hem helpen om Vera terug te vinden. Vera weet waar Harry woont, dus zo vindt hij ook weer de weg terug naar huis.

Kom verkleed en win
Alle kinderen mogen verkleed en/of geschminkt komen en een mooie lampion of fakkel meenemen. Ouders die meelopen natuurlijk ook! Het thema ‘Een huis voor Harry’ biedt vol-op mogelijkheden: wie komt er als poes of vlinder? Misschien lopen er ook wel wat ver-keersborden of huizen mee?! Maak er wat moois van en wie weet win jij met je uitdossing wel een mooie prijs.

De wandeling
De lampionnenoptocht is ter ere van de verjaardag van prinses Beatrix en wordt jaarlijks ge-organiseerd door Stichting Oranje Zevenhuizen. Het is een bonte optocht, waarbij kinderen met hun lampion door Zevenhuizen lopen. Ieder jaar heeft de lampionnenoptocht een the-ma, dat aansluit bij het prentenboek dat tijdens de Nationale Voorleesdagen (ook in dezelfde periode) centraal staat. Tijdens de wandeling van een klein uur krijgen de kinderen wat lek-kers en is er muziek.