Clicky

Marcus Passie in Dorpskerk Capelle

Copyright Omroep Zuidplas

Het Christelijk gemengd koor Capelle voert komend voorjaar de Marcus Passie en het Exodus Oratorium uit in de Dorpskerk in Capelle a/d IJssel.

Zowel de Marcus Passie als het Exodus Oratorium hebben het voordeel dat het helemaal in het Nederlands is en dat er bekende melodieën worden gebruikt. Het Oratorium Exodus is gebaseerd op het leven van Mozes en is net als het vorig jaar uitgevoerde Oratorium Jozef heel indrukwekkend. De Marcus Passie wordt uitgevoerd op 16 april en het Exodus Oratorium op 25 mei.

Het Christelijk Gemengd Koor Capelle is opgericht op 7 november 1983. Oprichters van het koor waren Cor de Klerk en Paul Noomen. Bij de oprichting bestond het koor uit 23 leden en op dit moment telt het koor 70 leden. Het koor heeft vanaf de oprichting tot en met 1999, onder leiding gestaan van dirigent Cor de klerk. Zijn opvolger, de huidige dirigent, is Ad de Joode. In november 2008 heeft het koor hun 25 jarig bestaan gevierd met een jubileumconcert.

Mensen van buiten het koor kunnen vanaf 8 januari voor 25,00 euro als leden van het koor mee doen met de repetities, die wekelijks gehouden worden op dinsdagavond van 20.00 - 22.00 uur in de Dorpskerk. Uiteraard doen zij ook mee met de uitvoeringen van beide stukken. Het adres van de Dorpskerk is Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel. Opgeven kan via e-mail: cgkcapelle@hotmail.com

Zie ook de Marcus passie die omroep Zuidplas maakte in 2013 in de Hervormde kerk in Zevenhuizen.