Clicky

Pilot gratis warme maaltijd voor kinderen bij kindercentrum Toverburcht

Copyright Omroep Zuidplas

Deze maand is kindercentrum Toverburcht, onderdeel van IJsselkids Kinderopvang, begonnen met een pilot om kinderen tijdens de opvang een gratis warme maaltijd aan te bieden.

Op deze manier wil IJsselkids eraan bijdragen dat kinderen voldoende groenten binnen krijgen en dat ouders worden ontzorgd. In drie maanden wordt gekeken of het concept aanslaat en of dit ook op andere locaties wordt doorgevoerd.

Vers bereid en rekening houdend met allergieën
De warme maaltijden worden geleverd door Lekker en Vers. Er wordt rekening gehouden met de schijf van 5 en dat de kinderen voldoende groenten binnen krijgen. Wekelijks wordt er een gevarieerd vers menu aangeboden waarbij rekening wordt gehouden met allergieën. De warme maaltijden worden kosteloos aangeboden.

Geslaagde proeverij
In december is er voor de ouders en kinderen een proeverij georganiseerd. Dit is positief ontvangen door de ouders. "Het eten smaakt goed, daar maakte ik me een beetje zorgen om", gaf een ouder aan. Ouders gaven ook aan dat het fijn is dat zij dan eind van de dag, als de kinderen al moe zijn, de kinderen niet meer met het avond eten hoeven te pushen.