Clicky

Blauwhoed en VORM leveren eerste woningen op in Esse Zoom Watertuinen

Copyright Omroep Zuidplas

Vandaag zijn de eerste woningen opgeleverd van nieuwbouwproject Esse Zoom Watertuinen in Nieuwekerk aan de IJssel.

Watertuinen is het tweede wooneiland in gebiedsontwikkeling Esse Zoom, een wijk met verschillende woonbuurten met een eigen karakter. Watertuinen wordt gerealiseerd door projectontwikkelaars Blauwhoed en VORM. Het wordt een kleinschalige buurt van 33 woningen met een privétuin aan het water. Aan de voorkant van de woningen komt een groen plantsoen waar de buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Watertuinen
Watertuinen is een nieuwbouwproject in Nieuwerkerk aan den IJssel in een groene, waterrijke omgeving aan de voet van Rotterdam. De nieuwbouwwoningen zijn smart, omdat ze voorzien zijn van onder andere een zelflerende thermostaat, LED buitenverlichting en een Wifi-accespoint. Ook zijn de woningen duurzaam en zijn voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen.

Co-creatie
De woningen zijn in co-creatie met de toekomstige bewoners ontwikkeld. De input die tijdens deze co-creatie sessies is verzameld, resulteerden in slimme woningen en een kant-en-klare tuin-concept.

Gebiedsontwikkeling Esse Zoom
Watertuinen is onderdeel van gebiedsontwikkeling Esse Zoom. Projectontwikkelaars Blauwhoed en VORM realiseren samen, als ontwikkelcombinatie Groenesse Ontwikkeling CV, twee wooneilanden: Jeu en Watertuinen. VORM is ook verantwoordelijk voor de bouw  van de projecten, waarbij Schippers Architecten verantwoordelijk is voor het ontwerp. Van Watertuinen zijn inmiddels alle woningen verkocht. Nieuwbouwproject Jeu is onlangs in verkoop gegaan, daarvan zijn nog enkele woningen te koop.