Clicky

Nieuwerkerkers in doorlopende viering Kerkasiel

Copyright Omroep Zuidplas

Leden van de Protestantse Gemeente van Nieuwerkerk gaan meedoen aan de doorlopende viering in de Bethelkapel in Den Haag vanwege het kerkasiel voor het Armeense gezin Tamrazyan. 

Dit zal gebeuren op donderdag 31 januari van 20.00 - 22.00 uur. Zo ondersteunen zij het beroep op de overheid om dit gezin, dat al negen jaar in Nederland woont, in ons land op te nemen. In de dienst zullen Peter Treep en Rianne van Halsema voorgaan, ondersteund door de cantorij onder leiding van Nelleke van de Berge, organist Ger Redert en een groep gemeenteleden.

De doorlopende viering in Den Haag begon op 26 oktober 2018 en gaat sindsdien 24 uur per dag door. Het initiatief wordt gesteund door de landelijke Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en er zijn al meer dan 750 voorgangers uit diverse kerken in deze doorlopende dienst voorgegaan. Het kerkasiel is gebaseerd op het gegeven dat de overheid een kerkdienst niet mag verstoren.

Het besluit tot deelname vanuit Nieuwerkerk werd genomen na een gesprek over dit onderwerp tijdens het kerkcafé van 23 november in de Ringvaartkerk, waar de argumenten voor en tegen besproken werden. Doorslaggevend voor de aanwezigen was de constatering dat het inhumaan is om kinderen die hier zijn geboren, alsnog uit te wijzen naar een land waar hun toekomst onzeker is en ze de taal en cultuur niet of nauwelijks kennen.