Clicky

Gezellige nieuwjaarsbijeenkomst Zonnebloem Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen donderdag was de dag dat de Zonnebloem haar 70 jarige bestaan vierde.

De afdeling Nieuwerkerk had die dag uitgekozen om met de vrijwilligers van de Zonnebloem het nieuwe jaar in te luiden en de week van het bezoekwerk af te trappen. Dat deden ze met een etentje bij Brasserij De Berg aan de Reigerhof. Nadat de goede wensen voor het nieuwe jaar waren gewisseld vroeg voorzitter Alex Wijnhold aandacht voor de het 70 jarige jubileum van de Zonnebloem. Op radio en televisie is er momenteel veel aandacht voor het bezoekwerk van de Zonnebloem. De vrijwilligers ontvingen chocolaatjes in de vorm van zonnebloemen en een wenskaart om deze bij het bezoek de komende week aan de gasten te geven.

Voorzitter Wijnhold: “Uiteraard zullen we dit jaar weer activiteiten organiseren. Tijdens onze algemene vergadering op 14 februari aanstaande zullen we daar met de vrijwilligers invulling aangeven. Nieuw is de aandacht voor ‘het ándere bedrijfsuitje’. Voor bedrijven en instellingen een perfecte manier om een onvergetelijk bedrijfsuitje op te zetten. Door medewerkers in te zetten als vrijwilliger voor een dag, ‘tussen de bedrijven door’ als het ware. Zij gaan dan samen met mensen met een lichamelijke beperking op pad. Naar een dierentuin, pretpark of museum bij in de buurt.”

Na de toespraak gingen de vrijwilligers aan tafel en genoten van het diner dat de Brasserij voorschotelde. Uiteraard was er zo ook ruimte voor een ieder om eens bij te kletsen met andere vrijwilligers.
 

Organisaties die willen weten wat er allemaal mogelijk is voor een onvergetelijk bedrijfsuitje, kunnen dit nazien op de website: https://www.zonnebloem.nl/bedrijfsuitje en daar het formulier invullen.