Clicky

Vrienden van de Hennipgaarde winnaar "Kern met Pit" Zuid-Holland

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 19 januari is het project Vrienden van de Hennipgaarde winnaar van de provincie Zuid-Holland geworden van Kern met Pit.

De Stichting Vrienden van de Hennipgaarde werd begin 2018 geselecteerd door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij als buurtproject 2019 in het kader van 'Kern met Pit'. De initiatiefnemers kregen één jaar lang advies, begeleiding en steun vanuit Kern met Pit.

In alle vroegte vertrokken Petra Wiltenburg, Jeanine van Leeuwen, Yvonne Jansen en Mariska Arron zaterdag richting het Energiehuis in Dordrecht. Daar werd met vijf andere projecten gestreden voor de 1e prijs: een geldbedrag van € 2500,- en deelname aan de landelijke finale op 30 maart in Amersfoort. Een vakjury en de publieksstemmen beloonden de Vrienden met de eerste prijs. De jury prees het "betoverende" enthousiasme, de creativiteit en de gedrevenheid van de initiatiefnemers.  Yvonne Jansen: "Winnaar van Kern met Pit! We hadden het wel gehoopt, maar niet durven dromen. Door dit bedrag kunnen we zoveel meer activiteiten organiseren."

De Vrienden van de Hennipgaarde gaan zich de komende maanden voorbereiden op de landelijke finale. Ze maken kans op nog een extra financiële bijdrage van € 3000. "Voor de finale moeten we een film van 90 seconden maken over de Hennipgaarde, zegt Jeanine van Leeuwen: "Filmpjes maken is niet onze specialiteit. Kan en wil je helpen met maken van het filmpje? Stuur een email naar  hennipgaarde@gmail.com of een bericht via onze Facebookpagina en help Zevenhuizen om goed beslagen ten ijs te komen tijdens de finale".

Foto v.l.n.r.: Jeanine van Leeuwen. Petra Wiltenburg, Yvonne Jansen en Mariska Arron tijdens de provinciale finale van Kern met Pit.