Clicky

Winst voor dames Jumbo ZVH op koploper, zure nederlaag voor de heren van CAS CRM – ZVH

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag kregen de dames van Jumbo ZVH de koploper op bezoek.

DAMES:
Zevenhuizen - Zaterdag kregen de dames van Jumbo ZVH de koploper op bezoek. Het team van NVC uit Nieuwegein trad met een volledige selectie aan. De Zevenhuizense dames waren met een zevental kompleet en werd door drie junioren bijgestaan. In een sterk gespeelde wedstrijd wisten de Jumbo ZVH dames via de setstanden, 18-25, 25-21, 25-20 en 25-21 een mooie 3-1 overwinning boeken. Hiermee stijgen de dames op de ranglijst.

Coach René van Essen met Vera Bruggeman als assistent coach naast hem op de bank kon weer over zijn vaste selectie beschikken en stelde de volgende basis op in het veld: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil, en libero Kim Walter. Jumbo ZVH kreeg vanaf het begin een ontketend NVC tegenover zich, die liet zien waarom zij koploper zijn. De Zevenhuizense dames hadden moeite om de service van NVC goed te verwerken en daardoor waren de aanvallen gemakkelijk te verdedigen door de gasten. Bij 1-7 moest coach René van Essen al vluchten in een time-out, dit had nog geen direct effect en NVC kon de opgebouwde voorsprong simpel verdedigen en vasthouden. Jumbo ZVH kwam op het eind nog wel goed door met hun service, maar NVC wist deze set met 18-25 winnend afsluiten. In de tweede set kwam Jumbo ZVH sterk uit de startblokken en had in Marleen van Vliet en Michelle van der Knaap-Bijl goede gangmakers. Met hun aanvallen en een lastige service werd NVC onder druk gezet en kon ZVH een voorsprong nemen. Toch wist halverwege de set weer terug te komen en zelfs voor te komen, Pas bij 8-9 bracht coach René van Essen, junior Sam Scheffers in het veld voor Sonja van Mill en haakte goed aan. Bij 10-14 werd de debuterende Sam Scheffers weer teruggewisseld voor Sonja van Mill. Hierna kon Marleen van Vliet met haar service NVC onder druk zetten en ook blokkerend wist ZVH dichterbij komen. Sonja van Mill wist de aansluiting bij 17-17 binnen te slaan en daarna wisten Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl de strijd in hun voordeel te brengen. Mariëlle Gerritsen wist met haar aanval en blokkering de set met 25-21 binnen te halen.

De dames van Jumbo ZVH gingen in de derde set op de ingeslagen weg door en zorgde ervoor de NVC in de beginfase achter de feiten liep, maar na een time-out bij 6-2 wisten de NVC dames de draad weer op te pakken en door een sterke middenaanval weer op gelijke hoogte te komen. Bij 15-15 kwam de tweede junior bij ZVH in het veld om de serveren. Na één punt werd Loeki Sterkenburg bij 16-16 weer terug gewisseld voor Tara van Zijl. Er ontspon een heftige strijd en bij 17-17 konden de Zevenhuizense dames door een sterke service beurt van Mariëlle Gerritsen uitlopen en kreeg Marleen van Vliet de eer om de set met 25-20 af te sluiten.

Ook in de vierde set was het wedstrijdverloop in de beginfase gelijk opgaand en kon Jumbo ZVH pas na 15-15 meer afstand nemen. De Zevenhuizense dames zaten goed in hun ritme en met een sterk blok wist Tara van Zijl het winnende punt bij 25-21 te scoren.

Door deze vier punten stijgen de Zevenhuizense dames naar een gedeelde vijfde plaats. Voor aanstaande zaterdag 26 januari staat de wedstrijd tegen USV Protos in Utrecht op het programma, aanvang 14.00 uur.

HEREN:
Den Dungen - Afgelopen zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Den Dungen tegen het op de vijfde plaats staande team van HLB van Daal/DS. In de eerste ontmoeting in Zevenhuizen wist CAS CRM een 3-1 overwinning te behalen. Nu werd er goed gestart, maar kon CAS CRM het spelpeil niet volhouden en kon DS via de setstanden 10-25, 29-27, 23-25, 25-9 en 15-11 een 3-2 overwinning boeken.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman stelde de volgende basis op binnen de lijnen: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Innocente, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren wisten vanaf het begin de thuisploeg onder druk te zetten met hun service. Chris van Mullem wist met zijn service een gat te slaan en CAS CRM denderde hierna door.  Met sterke aanvallen van Max Nieuwstad en Ludrich Innocente werd al snel een 6-14 voorsprong genomen. Bij 7-16 vluchtte coach Sander Mulder van DS in een time-out, die hielp niet en ook zijn wissels hierna kon niet voorkomen dat CAS CRM deze set met een duidelijke 10-25 winst binnen wist te halen. In de tweede set werd het een ander spelverloop. Nu hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht en werden de side-outs over en weer gewonnen. Aan Zevenhuizense kant werden teveel onnodige fouten gemaakt en kostte het veel energie om bij te blijven.  Bij 23-24 kreeg CAS CRM hun eerste setpoint die weggewerkt werd en kon DS zelf setpoints genereren. Uiteindelijk werd deze set met 29-27 door DS gewonnen.

De derde set begon als de tweede, waar DS regelmatig voor kwam. Bij 11-9 wisselde coach Kristian van der Wel op het midden Ludrich Innocente voor Jan-Jaap van Schuylenburg. Het score verloop ging op en neer en bij 17-15 werd de bekende dubbele wissel door CAS CRM coach uitgevoerd, Gianno Beij en Bram Wiltenburg kwam in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad had effect en langzaam maar zeker wist Zevenhuizen dichterbij te komen. Bij 22-20 nam DS coach een time-out, dit was niet voldoende om CAS CRM af te remmen en werd het 22-22. Hierna wisten de Zevenhuizense heren een set point bij 23-24 te krijgen die zij gelijk wisten te verzilveren met 23-25. De vierde set verliep voor de Zevenhuizense heren dramatisch, niets ging er goed en CAS CRM kon niet in hun spel komen, dit was de grote verdienste van de thuisploeg DS. Met een duidelijke 25-9 uitslag werd een vijfde set afgedwongen. In deze vijfde set wist Zevenhuizen tot de kantwissel nog meedoen. Bij 10-9 nam coach Kristian van der Wel een time-out maar kon zijn team niet op het juiste spoor brengen. Wat er ook verder gewisseld werd niets hielp en CAS CRM moest lijdzaam toezien dat DS met 15-11 de set won en de meeste punten in huis hield.

Achteraf bleek dat dit een hele zure nederlaag werd, daar de nummer twee Zalsman Reflex ook met 2-3 had verloren en de Zevenhuizense heren dichterbij de top kon komen. Voor aanstaande zaterdag staat een topwedstrijd in Swanla op het programma. Dan zal om 19.30 uur de wedstrijd tegen de koploper Inter Rijswijk gespeeld worden. De heren van CAS CRM kunnen dan zeker de steun van hun supporters gebruiken. Kom allen!

Foto: Steef van Duin