Clicky

Programma lampionnenoptocht in Zevenhuizen bekend

Copyright Omroep Zuidplas

Op zaterdag 26 januari verlicht een optocht van vlinders en poezen met lampionnen en fakkels de straten van Zevenhuizen. Ze doen mee aan de gezellige lampionnenoptocht ter ere van de verjaardag van prinses Beatrix.

’s Avonds om 19.00 uur start de wandeling in dorpshuis Swanla. Dan lopen kinderen tot 12 jaar in het donker met hun lampionnen en fakkels een wandeling van ruim een uur. Onderweg krijgen ze wat lekkers en is er gezellige muziek. Bij terugkomst in het dorpshuis verzorgt organisator Stichting Oranje Zevenhuizen lekkere warme chocolademelk voor alle deelne-mers.

Doe mee
Meedoen aan de lampionnenoptocht is gratis. De kinderen nemen zelf een lampion of fakkel mee en worden uitgenodigd om verkleed en/of geschminkt te komen. Ouders mogen natuur-lijk ook mee. Het thema van dit jaar is ‘Een huis voor Harry’, naar het gelijknamige boek. Lees op de website www.oranjezevenhuizen.nl meer over het thema. De kinderen die er het mooiste, origineelste, grappigste of leukste uitziet winnen een prijs. 

Programma zaterdag 26 januari 2019
Het programma van de lampionnenoptocht ziet er als volgt uit:
18.45 uur - verzamelen in dorpshuis Swanla
19.00 uur - vertrek optocht
20.15 uur - (ongeveer) de terugkomst in dorpshuis Swanla.

De kinderen met de lampionnen gaan voorop en de grotere kinderen met fakkels sluiten de optocht. Op de website www.oranjezevenhuizen.nl vindt u de route. Dorpshuis Swanla (Bur-gemeester Klinkhamerweg, Zevenhuizen) is het start- en eindpunt.

Danny Govers sprak over de lampionnenoptocht met Mieke Jobse-Heeringa van Stichting Oranje Zevenhuizen: